Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Racheta lansată de Coreea de Nord, văzută de la bordul unui avion de linie

Racheta-spatiala-ArianeRacheta lansată săptămâna trecută de Coreea de Nord a fost văzută de la bordul unui avion de linie, care zbura deasupra Japoniei.

Echipajul de la bordul unui zbor Cathay Pacific a anunțat că a avut un fenomen suspect, care ar fi fost de fapt „reintrarea în atmosferă” a rachetei lansate de regimul de la Phenian, relateză BBC News.

La sfârșitul lunii noiembrie, Coreea de Nord a testat o nouă rachetă intercontinentană, despre care a anunțat, ulterior, că poate lovi orice țintă din teritoriul SUA. Totodată, Phenianul a spus că a fost „cea mai puternică” rachetă dintre cele testate. Acum, un echipaj de zbor al companiei Cathay Pacific a anunțat că a văzut dispotivul.

„Am văzut cum racheta Republicii Populare Democrate Coreeană a explocat în apropiere de locul nostru actual”, a anunțat echipajul de zbor, care se afla deasupra Japoniei. Totodată, racheta lansată de Coreea de Nord ar fi fost văzută și de două aeronave sud-coreene, care zburau din SUA către Seul.

Compania Cathay Pacific, care are sediul principal în Hong Kong, a anunțat ulterior că nu își va schimba rutele aeriene, în urma acestui inciden

Cu toate acestea, testele balistice ale Phenianului ar putea să reprezinte un pericol pentru aviația civilă, în contextul în care țara nu anunță când va lansa o rachetă.

Deși riscul ca o rachetă să lovească un avion de linie rămâne scăzut, anumite companii au luat măsuri în acest sens. În luna august, compania Air France și-a adaptat rutele aeriene, astfel încât să evite anumite zone. Decizia a fost luată după ce una dintre aeronavele companiei s-a aflat la o distanță de  112 kilometri de punctul de impact al unei rachete nord-coreene.

În urma celui mai recent test balistic efectuat de Coreea de Nord, Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud efectuează exerciții militare fără precedent. Manevrele au fost catalogat drept „o provocare” de către Phenian, care a acuzat SUA că „cerșesc un război nuclear”. sursa: libertatea.ro