Vi12092022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

O firmă importatoare de îmbrãcãminte din Turcia prejudiciazã bugetul cu circa 45 de milioane de lei

SCHEMAInspectorii antifraudã fiscală din ANAF au identificat o firmă specializată în comerțul angro cu îmbracaminte care a prejudiciat bugetul general consolidat al statului cu 44.756.924 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit, printr-un lanț tranzacțional creat în scopul de a eluda taxele și impozitele datorate la bugetul de stat.

Societatea a efectuat, într-o perioadã relativ scurtã, 87 de importuri din Turcia constând în articole de îmbrãcãminte și încãlțãminte, pentru marfa importatã declarand în vamã valori foarte mici, cu scopul de a diminua obligația de plată a taxei pe valoarea adãugatã aferentă. Ulterior, mãrfurile au fost vândute preponderent fãrã întocmirea de documente legale și fãrã înregistrarea  veniturilor reale obținute, urmãrindu-se în acest fel sustragerea de la plata taxelor și impozitelor. Societatea ”a acoperit” lipsa din gestiune provenitã din vânzarea fãrã documente a bunurilor, prin depunerea de declarații fiscale nereale, declarând livrãri cãtre societãți, care nu au confirmat tranzacțiile.

Bunurile vândute pe piața româneascã se ridicã la valoarea estimatã de 128.790.721 lei, iar din totalul agenților economici declarați drept clienți, doar 22 de societãți comerciale au confirmat cã au achiziționat marfã în valoare de 2.157.314 lei, iar alte 330 de societãți au fost utilizate de societatea verificatã pentru a ascunde de la impozitare veniturile obținute. În cauză au fost sesizate organele de urmărire penalã.

Stiri mai vechi: