Joi12012022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Sfaturile Axis Communications pentru sărbători în siguranţă

supraveghere-locuintaCa în fiecare an, perioada sărbătorilor aduce fericire în sufletele oamenilor, alături de momente calde petrecute împreună cu cei dragi. Iar pe măsură ce acestea se apropie, asistăm la o agitaţie în creştere, generată de febra cumpărăturilor, dar şi de eventualele planificări ale unor scurte concedii.


Sărbătorile de iarnă reprezintă în general un bun prilej pentru reîntâlnirea celor dragi, organizarea de excursii sau pentru orice alte activităţi care aduc o mult aşteptată şi bine meritată deconectare de la cotidian. Totodată, locuitorii din marile oraşe se folosesc de multe ori de această ocazie pentru a părăsi aglomeraţia urbană şi mediul poluat, optând de obicei pentru deplasări la rude, la munte sau chiar în străinătate. Iar în febra pregătirilor, mulţi dintre ei omit un detaliu extrem de important: siguranţa locuinţei. Aşa se face că sărbătorile aduc uneori şi momente mai puţin plăcute, căci răufăcătorii profită de obicei de această perioadă şi pătrund în locuinţe pentru a sustrage bunuri de valoare. Evident, astfel de situaţii pot fi evitate atunci când sunt luate măsurile corecte, iar Axis a alcătuit un scurt ghid pentru protejarea proprietăţii în perioada sărbătorilor.
Cum se poate reduce probabilitatea
Este cunoscut faptul că hoţii preferă în general ţintele cât mai sigure, care prezintă riscuri minime pentru ei şi de aceea aleg în general locuinţe pentru care au confirmarea că proprietarii sunt plecaţi. Evident, asta presupune o etapă de informare în prealabil, bazată pe metode mai mult sau mai puţin rudimentare. Cert este însă că această etapă depinde strict de datele puse la dispoziţie de potenţiala victimă, ceea ce înseamnă că tot victima este cea care poate preveni această documentare, prin câteva măsuri simple.
Una dintre cele mai la îndemână metode utilizate de hoţi pentru a afla dacă proprietarii unei locuinţe sunt prezenţi în locaţie într-o anumită perioadă este inspectarea cantităţii de pliante acumulate în faţa uşii sau în cutia poştală. Fenomenul pliantelor a luat amploare de-a lungul ulimilor ani şi din păcate nu există soluţii pentru suspendarea acestei acţiuni în perioadele cu risc ridicat de pătrundere prin efracţie. Ceea ce pot face însă proprietarii de locuinţe pentru a elimina această problemă este să apeleze la un vecin, care să colecteze zilnic toată corespondenţa primită. În plus, nu este o idee rea ca un vecin de încredere să primească o cheie a uşii de la intrare pentru a verifica periodic dacă totul este în regulă, eventual şi pentru a trage draperiile sau pentru a aprinde şi a stinge din când în când luminile sau televizorul. Ca alternativă, se poate folosi şi un programator pentru priză – cu sau fără –acces de la distanţă – care să facă acest lucru în mod automat.

Impactul Social - Media
De asemenea, trebuie să ţinem cont de faptul că societatea a evoluat, mediile de comunicare au suferit modificări, iar răufăcătorii şi-au rafinat metodele, în consecinţă. Tuturor ne place să publicăm fotografii din locurile pe care le vizităm sau cu cei pe care îi vizităm, dar locuinţele noastre şi bunurile din ele ar fi mai în siguranţă dacă am face asta după ce am reveni din deplasări şi nu în timpul lor. Iar pentru momentele când ne lăsăm purtaţi de entuziasm şi încălcăm totuşi această regulă, este obligatoriu să ne asigurăm că ceea ce postăm este numai pentru prieteni şi nu pentru întreaga lume. De asemenea, nu este o idee inspirată să divulgaţi informaţii despre locul în care vă aflaţi nici telefonic către persoane necunoscute, chiar dacă acestea susţin că vă contactează din partea unor companii.
Ideile prezentate reprezintă câteva măsuri simple de prevenţie, de care orice proprietar de locuinţă responsabil ar trebui să ţină cont de fiecare dată când pleacă de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp. Problema este că ele nu pot fi aplicate întotdeauna, fiind dependente de o serie de factori. Sunt, de exemplu, situaţii în care nu există vecini de încredere sau când aceştia decid să plece de acasă în aceeaşi perioadă. De asemenea, fiecare utilizator este responsabil de securizarea numai a propriilor conturi pe reţelele de socializare. Entuziasmul copiilor este însă uneori greu de stăpânit, iar interzicerea etichetării în fotografii postate de prieteni poate afecta uneori relaţiile cu aceştia. Nu trebuie neglijat nici faptul că măsurile de precauţie în sine nu securizează o proprietate, ci doar reduc riscurile la care este supusă aceasta şi limitează nivelul de vulnerabilitate. De aceea, Axis recomandă şi o abordare mai activă, prin supravegherea constantă a locuinţei, prin metode moderne şi eficiente, chiar şi atunci când vă aflaţi la sute sau mii de kilometri distanţă.
Supravegherea folosind camere IP
În mod tradiţional, camerele video de supraveghere erau considerate echipamente destinate mediului de afaceri, instituţiilor şi spaţiilor publice. Dar odată cu pătrunderea societăţii în era digitală, într-o eră a informaţiei şi a dispozitivelor interconectate, o multitudine de soluţii concepute iniţial pentru companii şi instituţii au început să cunoască succesul în zona Consumer. Iar camerele Axis reprezintă exemplul perfect de astfel de produse, căci sunt proiectate cu performanţe şi calităţi de top, care să satisfacă cerinţele celor mai pretenţioşi utilizatori din segmentul Business, dar sunt în acelaşi timp uşor de instalat şi configurat, astfel încât să poată fi folosite chiar şi de utilizatorii fără cunoştinţe complexe în domeniu.
„Industria echipamentelor de supraveghere video a crescut accelerat pe parcursul ultimilor ani, iar ca o particularitate, am observat o cerere tot mai mare din partea segmentului Consumer, unde camerele de reţea Axis se încadrează perfect. Acestea sunt preferate de tot mai mulţi utilizatori, atât datorită designului lor modern şi calităţii deosebite cât şi performanţelor excelente, funcţionalităţii complexe şi uşurinţei în configurare şi utilizare. Echipamentele şi soluţiile noastre le permit proprietarilor de locuinţe să asigure o supraveghere permanentă a acestora, chiar şi atunci când sunt plecaţi în deplasări sau concedii”, a declarat Bogdan Gavril, Sales engineer pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul Axis Communications.
Cu o vastă experienţă în domeniul supravegherii video, Axis deţine un portofoliu de produse ce conţine o gamă variată de camere de supraveghere, cu funcţii şi performanţe diferite, adaptate pentru diverse scenarii de utilizare. Pentru supravegherea la exterior a locuinţei, compania recomandă folosirea de camere PTZ, pe când interiorul poate fi monitorizat cu modele fixe sau modele panoramice pentru zonele spaţioase. Camerele trebuie să fie prevăzute cu soluţie de iluminare IR pentru vederea pe timp de noapte, şi, după caz, să integreze senzori de detecţie a mişcării, care să declanşeze alarme video la distanţă, cum este cazul seriei M10. Pentru utilizatorii cei mai pretenţioşi, compania oferă şi modele UHD 4K, precum cele din seria P32.
 Mai mult, datorită calităţii superioare a imaginilor înregistrate de camerele Axis, acestea pot fi utilizate ocazional şi în alte scopuri, precum înregistrarea unor evenimente sau imortalizarea animalelor de companie în momente amuzante. Imaginile pot fi înregistrate pe un dispozitiv de stocare sau pot fi transmise în timp real la  distanţă, prin Internet, fără a implica un server suplimentar în acest proces. În funcţie de necesităţi, Axis oferă camere de supraveghere cu conectare wireles sau prin cablu de reţea, cu funcţie PoE (Power over Ethernet), iar pentru a evita riscul dezactivării echipamentelor prin întreruperea alimentării cu energie electrică, este recomandată şi instalarea de UPS-uri. Tot pentru situaţiile în care apare o întrerupere a alimentării cu energie sau o cameră este scoasă din uz, sistemul de Video Management poate alerta rapid proprietarul sau operatorul.
„Securitatea oamenilor şi a bunurilor reprezintă principala noastră preocupare, iar modul de configurare şi utilizare intuitiv care caracterizează camerele de reţea Axis le face potrivite pentru orice mediu de activitate şi pentru orice categorie de utilizatori. La ora actuală, oferim modele Full HD şi UHD 4K cu design modern şi funcţionalitate diversă, fixe sau PTZ – ideale nu numai pentru securizarea spaţiilor comerciale, a spaţiilor publice sau a birourilor, ci şi pentru supravegherea locuinţelor şi a perimetrelor din jurul acestora”, a declarat Marius Potorac, Key Account Manager Axis Communications Romania.

Stiri mai vechi: