Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Facebook: Peste 270 de milioane de conturi false!

facebookFacebook recunoaște că până la 270 de milioane de conturi sut false sau duplicate.

Acest lucru ridică întrebări privind integritatea rețelei de socializare, în special în aceea ce privește dosarul privind ingerința rusă la alegerile din noiembrie, relatează The Telegraph.
Conturile false reprezintă aproximativ 3% din totalul de 2,1 miliarde de conturi pe Facebook.

Inițial, compania estima că acestea ajung la două procente. Totodată, conturile duplicate se ridică la 10%, în loc de 6%. Asta înseamnă că 13% din toate conturile de pe rețeaua de socializare sunt false. Mai precis, 273 de milioane de conturi care există la această oră.

Astfel, deşi Facebook încurajează utilizatorii să completeze datele corecte de identificare pentru a se asigura de veridicitatea conturilor, compania nu pare să ia măsuri pentru eliminarea conturilor fictive.

Acest anunț vine și în contextul în care rețeaua de socializare ar fi fost folosită ca instrument de propagandă de către Rusia, în timpul alegerilor prezidențiale din Statele Unite. Facebook a dezvăluit recent că peste 126 de milioane de utilizatori de Facebook care au văzut în news feed-ul lor articole create de compania rusă Internet Research Agency.

Sursa: libertatea.ro