Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Rusia: Vladimir Putin - Acuzarea Statelor Unite pentru viitoarele alegeri prezindenţiale!

vladimir-putinPreședintele rus, Vladimir Putin, a acuzat, joi, Statele Unite că vor să provoace probleme la viitoarele alegerile prezidențiale din Rusia, ca răspuns la presupusul amestec al Moscovei în scrutinul prezidențial american din 2016.

De asemenea, liderul de la Kremlin a spus că acuzațiile de dopaj, care au dus la interzicerea participării unor sportivi ruși la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018, de la Pyeongchang, par să aibă ca scop perturbarea alegerilor prezidențiale din Rusia, din martie anul viitor. În urmă cu o săptămână, Facebook a dezvăluit că aproximativ 20 de milioane de utilizatori din SUA ai rețelei de socializare Instagram au văzut postări create de operatori ruși pentru a influența alegerile prezidențiale americane din 2016.

Pe Instagram, serviciu care aparține Facebook, circa 120.000 de postări au fost create de operatori identificați ca fiind ruși. Ele au fost vizualizate de 16 milioane de utilizatori, începând cu octombrie 2016, și de circa patru milioane, înainte de această dată. Acești utilizatori se adaugă celor 126 de milioane de utilizatori ai Facebook care au văzut în news feed-ul lor articole create de compania rusă „Internet Research Agency”, având legături cu serviciile ruse de informații, pentru a influența alegerile.

În total, aproximativ 150 de milioane de persoane au fost astfel afectate de campania rusă de dezinformare de pe cele două platforme. La aproape un an de la alegerile prezidențiale din SUA, aceste companii încep să furnizeze date privind campania de influențare a opiniei publice. Twitter și Facebook subliniază totuși că respectivele materiale nu reprezintă decât o proporție infimă din toate materialele publicate.

Între timp, generalul american Curtis Scaparrotti, comandantul forțelor NATO din Europa, a cerut Rusiei să nu mai intervină în alegerile din Europa, inclusiv din Catalonia.

Vladimir Putin îi acuză pe americani că vor să-i facă probleme pentru a nu fi reales.

Sursa: jurnalul.ro