Ma09272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home

Articole

Ionuţ Mişa, Ministrul Finanţelor: " Un număr de 157.798 de angajatori - neplătire contribuţii sociale pentru 2.076.097 angajaţi"!

contributii-socialeUn număr de 157.798 de angajatori nu plătiseră contribuţiile sociale pentru 2.076.097 de angajaţi, la 30 septembrie 2017, iar acest lucru justifică necesitatea realizării transferului de contribuţii de la angajator la angajat, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, într-o conferinţă de presă.

"Vreau să vă prezint câteva cifre care justifică necesitatea realizării transferului de contribuţii şi necesitatea implementării acestei măsuri. Vreau să vă spun că la data de 30.09.2017 există 157.798 de angajatori care nu au plătit contribuţii sociale pentru angajaţii lor. Şi acum am să vă menţionez şi numărul angajaţilor aferent acestor companii. Este vorba de 2.076.097 de angajaţi. Deci vă daţi seama că este o pondere foarte mare şi un număr foarte mare a celor care până acum evitau plata contribuţiilor sociale ale angajatului către bugetul de stat", a explicat Ionuţ Mişa.

Ministrul Finanţelor a subliniat că măsura este completată de introducerea sancţiunii pentru evaziune fiscală şi realizarea unui dosar penal dacă angajatorul va face stopaj la sursă şi nu va vira la bugetul de stat contribuţiile reţinute angajatului.

În plus, el a ţinut să precizeze că această măsură de trecere a contribuţiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului va însemna şi o pensie mai mare pentru viitor.


"Vreau să menţionez un lucru important, spun eu, pentru că am văzut o dezbatere foarte intensă în ultima perioadă pe aceste măsuri, pe mai multe măsuri. S-a prezentat în special măsura transferului ca fiind o măsură nocivă. De aceea am decis să prezint şi celelalte măsuri, pentru ca toţi cetăţenii români să înţeleagă care sunt motivaţiile reale şi având în vedere că văd în spaţiul media că există foarte multe încurajări de ieşi în stradă la proteste.

Vreau să îi rog pe români, înainte de a ieşi la proteste - este dreptul lor să o facă ori de câte ori consideră că este necesar - să citească această ordonanţă, să încerce să înţeleagă ce le-am spus şi să gândească singuri, pentru că eu am încredere în români, am încredere în România - eu sunt român, îmi iubesc ţara şi am încredere în ea - şi să înţeleagă dacă nu cumva.... să-şi pună întrebarea dacă ies în stradă pentru interesul propriu sau pentru interesul unor companii, pentru interesul unor companii care până astăzi, prin diverse mijloace, au evitat plata impozitelor şi taxelor în România", a afirmat Mişa.

Sursa: capital.ro