Mie10052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Twitter: Dublarea limitei de caractere pentru mesajele postate!

twitter1Reţeaua de socializare Twitter a dublat marţi numărul de caractere permise pentru un mesaj, la 280, o inovaţie destinată să atragă mai mulţi utilizatori şi deja inaugurată de preşedintele american, Donald Trump.

''Am mărit numărul limită de caractere! Vrem ca toată lumea să se poată exprima mai uşor şi mai rapid'', a postat compania pe contul său de Twitter, marţi. Jack Dorsey, fondatorul reţelei, a ales un anunţ mai sobru: ''140+140!''

Utilizator pasionat al reţelei, preşedintele american, Donald Trump, a inaugurat deja noul format cu un mesaj de 216 caractere despre discursul ţinut în timpul vizitei sale în Coreea de Sud.

''Scopul nostru este să mărim numărul de caractere, păstrând în continuare viteza şi concizia care au consacrat Twitter'', au explicat reprezentanţii reţelei sociale care a testat recent modificarea pe conturile câtorva utilizatori.

Testele fiind considerate reuşite, ''lansăm schimbarea în toate limbile'' cu alfabet latin pentru care limita de 140 de caractere era problematică, spre deosebire de japoneză, coreeană sau chineză, limbi mai compacte.

Compania a ajuns la concluzia că limita de 140 de caractere îl face pe utilizator să piardă timpul modificând sau editând mesajul, cu riscul de a renunţ de tot la a mai utiliza Twitter.

După ce compania a anunţat, în septembrie, demararea testelor pentru mărirea numărului de caractere, informaţia a stârnit o avalanşă de reacţii, unii dintre utilizatori amuzându-se să testeze noua caracteristică, în timp ce alţii au folosit prilejul pentru a-l ironiza pe preşedintele Donald Trump.

''Voi renunţa la cele 140 de caractere suplimentare, dacă Twitter dezactivează contul lui Trump'', a scris DaShanne Stokes, militant pentru drepturile civile în Statele Unite, estimând că decizia Twitter va oferi preşedintelui ''o armă mai puternică cu care să facă rău mai multor oameni''.

Jennifer Grygiel, profesoară de comunicare la Universitatea din Syracuse, este optimistă în privinţa noii caracteristici care ''va modifica în mod fundamental, din nou, modul în care comunicăm'', a spus aceasta.

''Acest lucru va încetini viteza cu care utilizatorii consumă informaţia şi va permite mai multă claritate. Nu este un lucru rău în contextul actual în care liderii mondiali fac ameninţări militare prin intermediul reţelei sociale'', continuă profesoara universitară, făcând aluzie la Donald Trump.

Sursa: capital.ro