Lun10032022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Campionatul Mondial de Karate Fudokan, organizat pentru prima dată în România la Cluj-Napoca

kara1Un nou eveniment sportiv de anvergură internațională a fost găzduit de Sala Polivalentă Cluj-Napoca. În perioada 3-5 noiembrie 2017, peste 1900 de sportivi (cu vârste între 5 ani și 70 ani), din peste 40 de țări, au participat la competițiile din cadrul Campionatului Mondial de Karate Fudokan.

În afara luptelor din concurs, spectatorii prezenţi în Sala Polivalentă au putut urmări în acest weekend demonstraţii de karate și momente artistice aparte.

A 7-a ediţie a Campionatului Mondial de Karate Fudokan a fost organizată la Cluj de Federația Română de Karate Tradițional în colaborare cu Asociația Județeană de Karate Tradițional Cluj, Asociaţia Clubul Sportiv Fortuna Cluj, Hampton by Hilton Cluj-Napoca, cu sprijinul Primăriei şi Consiliul Local Cluj-Napoca şi al Consiliului Judeţean Cluj.

Evenimentul a depasit însă, graniţele unei competiţii sportive. Organizatorii le-au pregătit spectatorilor din Sala Polivalentă o serie de surprize în cele trei zile de competiţie. În completarea luptelor din concursul oficial, în Sala Polivalentă au avut loc demonstraţii de karate, spargeri şi momente inedite, printre care şi un „fusion” spectaculos între karate şi balet.

În cele trei zile de Campionat Mondial, în Sala Polivalentă au fost amenajate 12 suprafeţe de concurs (tatami) pe care sportivii au urcat în drumul lor spre finală. În total, nu mai puţin de 480 de lupte au avut loc în concurs.

Luptele au fost transmise pe ecranele gigant care amplasate în sală, iar sistemul de sunet şi lumini a transformat fiecare luptă într-un adevărat spectacol. Finalele s-au desfăşurat pe o suprafaţă de luptă iluminată special, pentru a sublinia miza luptei decisive pentru medaliile de aur.

Organizatorii nu au uita, însă, că sportul este în primul rând un fenomen social. Cu ocazia Campionatului Mondial de Karate Fudokan de la Cluj-Napoca s-au colectat fonduri în vederea sprijinirii fundației Casa AKSZA, fondată în anul 2000 și care în prezent găzduiește un număr de 14 copii abandonați, oferindu-le cazare permanentă, hrană, vestimentație și facilități de educare, în vederea reintegrării lor în societate la atingerea vârstei maturităţii. Este vorba de cea mai mare acțiune caritabilă inițiată până în prezent de o companie hotelieră din Cluj-Napoca (Hampton by Hilton).

kara2