Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Japonia: Alerte cu bombă!

japoniaMai multe alerte cu bombă s-au înregistrat luni în Japonia, un fapt foarte rar în arhipelag, în timp ce președintele american Donald Trump se află în vizită oficială în această țară.

Cu toate acestea, nu a fost găsită nicio urmă de explozivi și nu a fost făcută nicio arestare.

Amenințările cu bombă s-au înregistrat în mai multe locuri din vestul Japoniei, departe de Tokyo, unde Trump se afla luni.

În prefectura Shiga (vest), o companie de feribot a primit un apel anonim de la un bărbat "care a declarat că a plasat o bombă în interiorul unei ambarcațiuni de agrement, așteptată să explodeze o oră mai târziu", a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Poliția a efectuat cercetări intense la bordul navei, ai cărei 290 de pasageri au fost evacuați, dar nu a găsit niciun dispozitiv exploziv, în timp ce bărbatul la originea apelului încă era căutat, a adăugat acest purtător de cuvânt.

O altă companie de feribot din Hiroshima a primit amenințări similare, de asemenea prin telefon.

Legătura maritimă cu Insula Itsukushima, populară în rândul turiștilor pentru renumitul sanctuar shinto înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, a fost temporar suspendată pentru verificări.

La Osaka (vest), o alertă cu bombă a avut loc într-un mare magazin, care s-a dovedit de asemenea o farsă.

De asemenea, la Kyoto, un operator feroviar a primit o informație anonimă că o bombă ar exploda o oră mai târziu într-o gară, potrivit agenției de presă Jiji. Gara respectivă a fost temporar închisă, afectând aproximativ 8.000 de călători.

Sursa: jurnalul.ro