Mie10052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Propunerea lui Florin Cîţu (PNL) pentru Tudose, Vasilescu şi Mişa!

florin-cîtuSenatorul liberal Florin Cîţu a lansat \'o provocare\' premierului Mihai Tudose, ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu, şi ministrului Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, şi le propune \'să plece acasă\' dacă în România, de la 1 ianuarie 2018, vor scădea \'100 de salarii\'.

'Aş trage o concluzie după discuţiile de astăzi cu oamenii de afaceri şi aş spune foarte clar: Mihai Tudose, Olguţa Vasilescu mint. După discuţia cu oamenii de afaceri este foarte clar că oamenii de afaceri nu susţin măsurile PSD, iar ceea ce spun ei în spaţiul public este o minciună. Iar, pentru că în România trebuie să ne oprim să spunem lucruri fără să fim responsabili, lansez o provocare lui Tudose, Vasilescu, Mişa.

În momentul în care, după 1 ianuarie, avem 100 de salarii care scad, e momentul ca aceşti oameni să plece acasă, pentru că în acest moment ne spun peste tot că au garanţii că nu vor scădea salariile şi toată lumea va rămâne cu salariul net neschimbat. Dacă se schimbă 100 de salarii în România, aceşti oameni trebuie să plece acasă - Tudose, Vasilescu, Mişa', a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă organizată la finalul unei întâlniri PNL - Coaliţia pentru Dezvoltarea României.

El a adăugat că nu se mai poate merge înainte în România fără 'politicieni responsabili'. Cîţu a mai spus că PNL îşi menţine poziţia ca impozitul pe cifra de afaceri de la 500 de mii de euro să fie opţional - 1% sau 16% - şi, de asemenea, să fie opţional şi pentru un milion de euro. Prim-vicepreşedintele PNL, Iulian Dumitrescu, a declarat, în acelaşi context, că Partidul Naţional Liberal va protesta faţă de măsura avută în vedere de Guvern de trecere a contribuţiilor de la angajator la angajat, considerând că este 'o măsură stupidă'.

'Vom protesta din toate puterile, este o măsură care a reuşit să nemulţumească şi pe angajat, şi pe angajatori', a afirmat el. Liderul liberal s-a referit şi el la faptul că în întâlnirea cu reprezentanţii CDR s-a pus în discuţie subiectul impozitului pe cifra de afaceri.

Sursa: capital.ro