Mie09282022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home

Articole

Job-Transport: Târg de joburi!

job-transportTârgul de locuri de muncă JobTransport, ediţia a V-a, organizat de www.transport-business.ro, în parteneriat cu Facultatea de Transporturi din Bucureşti - Universitatea Politehnică, va pune faţă în faţă viitorii şi actualii absolvenţi cu potenţialii angajatori din întreaga ţară.

JobTransport, târg de joburi pentru studenţii şi absolvenţii de la Transporturi, aflat la a V-a ediţie, va avea loc pe 7 noiembrie, în holul Facultăţii de Transporturi din Bucureşti. La eveniment vor participa numeroase companii din domeniile transportului şi logisticii şi conexe cu acestea, dar şi firme specializate în consiliere în carieră și resurse umane. Vor fi prezente companiile Unicom Tranzit, Gebrüder Weiss, Grup Feroviar Român, Nexus Electronics, Autonet, DB CARGO România, Registrul Auto Român, Ekol Logistics, Renault Trucks România, AKKA Romserv, ELIT, Claim Expert, Romfracht, ALSTOM, KLG Europe, FM Logistic România, Urgent Cargus, Expeditors International, Mainfreight, Rail Cargo Carrier Romania, 4CAREER, Autoerebus și Alten România.


La cea de a cincea ediție a JobTransport sunt locuri de muncă pentru studenți și absolvenți. Companiile au posturi precum șef de tren, responsabil cu managementul siguranței feroviare, mecanic de locomotivă, dispecer comercial, dispecer transport, dispecer personal, referent daune, logistician, agent transporturi, curier, proiectant Catia Junior, reprezentant vânzări piese auto, consultant identificare piese auto, responsabil de produs, asistent parc auto, analist stocuri.

„Ceea ce este cel mai important la potențialii candidați este ca aceștia să aibă un profil tehnic, curiozitate și pasiune pentru unul din cele două domenii – tehnic-software sau vânzări”, spune  Anca Ceraceanu, HR Specialist la Nexus Electronics.


Unele companii își vor prezenta programele de Management Trainee dedicate absolvenților de studii de licență sau master.
În cele mai multe cazuri, angajatorii cer cunoașterea avansată a limbii engleze. Stăpânirea temeinică a unei alte limbi străine constituie un avantaj.

„Experiența celorlalte patru ediții ne-a arătat că studenții și absolvenții care își doresc cu adevărat un loc de muncă îl pot găsi la JobTransport. Unele companii nu vor neapărat oameni cu experiență, însă se uită atent la atitudinea candidatului și la disponibilitatea acestuia de a învăța”, spune Felicia Niculae, manager de proiect.


JobTransport va fi un câştig atât pentru angajatori, cât şi pentru candidaţi. Pe de o parte, tinerii vor avea şansa să aplice pentru un job în domeniul pentru care s-au pregătit, iar pe de altă parte, angajatorii vor avea de unde să selecteze candidaţii doriţi. Totodată, participarea la JobTransport este utilă şi pentru colectarea de CV-uri, în vederea realizării unor baze de date cu studenţi interesaţi de practică, internship sau voluntariat.

Prof. univ. Iulian Bădescu, decanul Facultăţii de Transporturi din Bucureşti, subliniază importanţa organizării unui asemenea eveniment: „JobTransport este o oportunitate reală atât pentru candidaţi, cât şi pentru angajatori. Pe de o parte, studenţii şi absolvenţii de la Transporturi şi chiar din întreaga Politehnică au ocazia să stea de vorbă cu potenţialii angajatori, să le adreseze direct întrebări. Pe de altă parte, firmele participante vor avea de unde să aleagă viitori angajaţi bine instruiți”.


Pe întreaga durată a târgului, reprezentanții companiilor participante vor avea ocazia să le explice tinerilor ce posibilităţi de angajare au în cadrul firmelor şi care sunt şansele lor de „creştere”. La fel ca şi la edițiile anterioare, candidaţii vor avea parte şi de un „corector CV”. Expertul în carieră Gabriel Chicioreanu, fondatorul 4Career, îi va ajuta la redactarea CV-urilor şi îi va consilia gratuit.

De la JobTransport nu vor lipsi premiile. „Vor fi oferite, prin tragere la sorţi, bilete la teatru, la balul Bobocilor, vouchere la stomatolog, cărți, abonamente la dans, produse cosmetice. Încercăm să facem totul cât mai atractiv”, spune Robert Barbu, coordonator de proiect.


Târgul va fi deschis între orele 9 şi 17. Intrarea este gratuită.

Parteneri media: Revista „Autoplay”, cotidianul regional „Evenimentul”, www.glaremagazine.ro, www.cdnews.ro,  www.smartandhappychild.ro, www.reportajurban.ro, www.mergebrici.ro.
Parteneri: Organizaţia Studenţilor în Transporturi, Valmar Media Global, Editura Trei, Editura Litera, Jollydent, aMedia, Teatrul Odeon, Herbagen.