Ma09272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home

Articole

Finalizarea lucrărilor de întreţinere pe drumul judeţean Chinteni – Şoimeni!

finalizare-lucrari-chinteniConsiliul Județean Cluj anunță locuitorii din zonă și participanții la trafic că pe drumul judeţean DJ 109A Chinteni – Şoimeni au fost finalizate lucrările de întreţinere curentă și periodică executate cu scopul de a asigura o circulație normală, în condiții de siguranță.


„Rolul acestor lucrări a fost acela de a oferi tuturor șoferilor ce tranzitează drumul condiții cât mai bune de trafic. Ele vor fi însă, după cum am mai afirmat, continuate cu lucrări ample, în profunzimea drumului, ce vor începe atunci când condițiile meteorologice vor permite acest lucru.”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.
A fost vizat un sector de drum în lungime de peste 16 kilometri, de la kilometrul 10+200, respectiv de la intrarea în localitatea Chinteni și până la kilometrul 26+500 - localitatea Șoimeni. Lucrările au constat în plombări cu asfalt şi au fost executate de SC Diferit SRL.


Reamintim cu acest prilej faptul că pe drumul judeţean 109A Chinteni – Panticeu – Recea Cristur – Jurca sunt prevăzute a se derula ample lucrări de investiții în cadrul programului de modernizare și reabilitare a infrastructurii rutiere finanțat din creditul de 50.000.000 de euro angajat în acest scop de Consiliul Județean. În contextul în care au fost obţinute toate avizele necesare pentru autorizaţia de construire, precum şi autorizaţia de construire, lucrările pe acest drum județean vor demara în perioada imediat următoare, dar numai în condiţii meteorologice favorabile.


În prima etapă, lucrările de modernizare şi reabilitare vor viza sectorul Dealul Jurcii – Vultureni, de la km 48+500 la km 27+200. Extrem de complexe și menite să asigure o durabilitate maximă, lucrările vor presupune intervenția în profunzimea drumului, pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundație și încheind cu două straturi de asfalt - binder și strat de uzură.

Stiri mai vechi: