Mie10052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Conducere FED: Jerome Powell - Şeful Bancherilor din SUA!

federal-reservePreşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, intenţionează să îl numească pe Jerome Powell la conducerea FED.

Powell, un republican şi multi-milionar, este deja membru al consiliului băncii. Oficialul american urmează să îşi anunţe, joi, candidatul pentru funcţia de preşedinte al Rezervei Federale. Pentru acest rol au fost intervievaţi cinci candidaţi, inclusiv actualul preşedinte Janet Yellen, al cărui mandat se încheie în februarie.Jerome Powell, al cărui venit este estimat între 20 milioane de dolari şi 55 milioane de dolari, a fost considerat ca fiind cea mai bună alegere.

Nominalizarea sa ar întrerupe tradiţia conform căreia în funcţia de preşedinte al FED erau numiţi doar cei din cadrul Rezervei Federale.

"Cred că Janet Yellen este excelent", a declarat Donald Trump.

Întrebat dacă asta este alegerea lui, Trump a răspuns: “Nu am spus asta!”

El a prezis că oamenii vor fi "extrem de impresionaţi" de nominalizat, care va cere confirmarea Senatului.

Jerome Powell este un avocat prin formare şi un fost partener al Grupului Carlyle - una dintre cele mai mari companii de investiţii din lume.

El a fost numit în consuliul Rezervei Federale în 2012 şi a votat cu majoritatea în privinţa unor aspecte precum ratele dobânzilor.

Sursa: capital.ro