Mie10052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Liderii Coreei de Sud şi SUA: Discuţia despre opţiunile militare împotriva Coreei de Nord!

coreea-2Opţiunile militare împotriva Coreei de Nord vor fi discutate de către liderii Statelor Unite şi Coreei de Sud în cadrul întrevederii de săptămâna viitoare, a declarat joi generalul american H.R. McMaster, consilier în domeniul securităţii naţionale pentru preşedintele SUA, Donald Trump.

Liderii Coreei de Sud şi SUA vor discuta despre opţiuni militare împotriva Coreei de Nord. Ar fi iresponsabil să nu vorbim despre potenţialul privind eforturile militare din cadrul alianţei. Motivul pentru care acest subiect trebuie să fie pe ordinea de zi se datorează comportamentului acestui regim necinstit şi ameninţării pe care (liderul nord-coreean) Kim Jong-Un o reprezintă. Discuţia va fi şi despre ce putem face mai mult, ce pot face toate ţările pentru a rezolva această situaţie fără un război.

Credem că este esenţială continuarea izolării diplomatice şi economice a regimului nord-coreean, astfel încât liderii acestui regim să recunoască faptul că această armă, urmărirea unei capacităţi distructive, nu le oferă mai multă siguranţă, ci mai puţină, precum şi pentru a concluziona că este în interesul lor să înceapă denuclearizarea", a spus McMaster.Consilierul preşedintelui american a avertizat că timpul se scurge pentru a gestiona ameninţarea nord-coreeană, dar a precizat totodată că SUA nu renunţă la diplomaţie.

H.R. McMaster a spus că Donald Trump le-a cerut oficialilor americani să facă presiuni asupra altor ţări pentru a izola Coreea de Nord, până când regimul de la Phenian îşi dă seama că nu are altă opţiune decât să renunţe la programul nuclear şi de rachete balistice.

Obiectivul principal este diminuarea resurselor financiare necesare pentru dezvoltarea nucleară. Acest lucru va depinde în mare măsură de cooperarea Coreei de Nord cu China, care este responsabilă pentru 90% din comerţul exterior al Phenianului şi principalul aliat al regimului Kim Jong-Un.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a adoptat în unanimitate două rezoluţii de sancţionare a Coreei de Nord, după cele două teste din luna iulie cu rachete balistice cu rază lungă de acţiune şi cel de-al şaselea şi cel mai puternic test nuclear efectuat în luna septembrie.

"Este important că statul chinez nu mai pedepseste Coreea de Sud pentru că vrea să se apere (cu sistemul american antirachetă THAAD), un lucru care n-a avut sens niciodată. Poate că a înţeles şi China că are mai mult sens să acorde prioritate relaţiei cu Coreea de Sud, în defavoarea relaţiei cu Coreea de Nord - o situaţie periculoasă şi falimentară în acelaşi timp. Dacă nord-coreenii vor continua înarmarea nucleară, s-ar putea anula regimul de neproliferare în Asia de Nord-Est. Şi asta nu este în interesul nimănui, nu?", a spus H.R. McMaster.

Donald Trump şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-In se vor întâlni la Seul marţi, 7 noiembrie. Liderul de la Casa Albă efectuează un turneu în Japonia, Coreea de Sud, China, Vietnam şi Filipine, în intervalul 3-14 noiembrie.

Sursa: romaniatv.net