Sam01232021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Preşedintele Senatului României - Întrevedere cu Ambasadorul Republicii Irak!

intrevedere-ambasador-irakPreşedintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere, joi, 2 noiembrie a.c., cu E.S. Hussain Taha Hassan Sinjari, ambasadorul Republicii Irak.

Discuțiile s-au axat, în principal, pe consolidarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Irak, în contextul mai larg al discuțiilor privind cooperarea în Orientului Mijlociu. Dl Călin Popescu-Tăriceanu a exprimat interesul părţii române pentru intensificarea dialogului politic și importanţa diplomaţiei parlamentare în valorificarea relaţiilor tradiţionale de prietenie între România şi Irak. A fost exprimată satisfacția pentru relansarea consultărilor bilaterale la nivel de foruri legislative prin vizita oficială în România, în luna mai a acestui an, a dlui Saleem al al-Jabouri, preşedintele Consiliului Reprezentanţilor (Parlamentul Irakian) din Republica Irak.

Dl preşedinte Tăriceanu a reafirmat sprijinul României pentru unitatea, suveranitatea și  integritatea teritorială a Irakului, subliniind necesitatea și importanța desfășurării unui dialog constructiv între  autoritățile de la Erbil și cele de la Bagdad pe temele de interes ale celor două părți, în baza Constituției Republicii Irak. A exprimat, de asemenea, disponibilitatea României de a împărtăşi partenerilor irakieni – aflaţi în plin proces de reconstrucție a ţării - din experienţa politică şi economică a ţării noastre dobândită în cursul tranziţiei spre democrație, stat de drept şi economie de piaţă.

Stiri mai vechi: