Vi10072022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Grupul Dona: Majorarea cu 20% a afacerilor!

farmacia-donaGrupul Dona a realizat investiții de 24 de milioane de lei în 2016, iar în acest an și-a bugetat alte 17 milioane de lei pentru același scop.

Pentru 2017 obiectivul ambițios al entității cu activități în domeniul farmaceutic este creșterea cifrei de afaceri cu 20%.La începutul lunii octombrie, grupul de farmacii Dona a anunţat împlinirea a 25 de ani pe piaţa românească.Deţinut de omul de afaceri Eugen Marcel Baciu, membru al clubului select Top 300 Capital – Cei mai bogaţi români, Dona a devenit unul dintre cele mai mari lanţuri de farmacii de pe piaţa locală.

„Am început cu o farmacie şi astăzi lanţul de farmacii reuneşte peste 300 de unităţi. Prezenţi timp de 25 de ani pe o piaţă marcată de incertitudini şi plină de provocări, am demonstrat că Dona este o construcţie de business solidă, bine organizată, optimizată din punct de vedere operaţional, cu «know how» consistent, instrumente şi proceduri de lucru eficiente, care asigură baza pentru o dezvoltare sănătoasă şi susţinută, pe termen lung”, a declarat Eugen Banciu, preşedintele grupului Dona.

Eugen Banciu, este acţionarul unic al Calihory Company SRL, companie care deţine susidiarele Dona Marketing Grup, SIEPCOFAR, Farmacia Dona şi Dona Logistică. Conform preşedintelui SIEPCOFAR – Farmacia Dona şi director general al Dona Marketing Grup, Marius Saulea, grupul are în prezent obiectivul ambiţios de a îşi majora cifra de afaceri cu 20% „în ciuda numeroaselor dificultăţi cu care se confruntă piaţa farma”.

Greutăţile despre care vorbeşte Saulea sunt legate de multiplele reglementări legislative, unele fără consultarea mediului de afaceri, politica de calcul al preţurilor medicamentelor adoptată în 2015 şi taxa de claw-back. Oficialul grupului Dona consideră astfel că „asigurarea disponibilităţii unor medicamente la nivelul cererii din piaţa farmaceutică autohtonă este, de o bună perioadă de timp, o adevarată provocare”. Iar administratorii de lanţuri farmaceutice simt nevoia stringentă a unui cadru legislativ adaptat nevoilor pieţei.

Sursa: capital.ro