Lun05162022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

SUA: Postările legate de Rusia, distribuite pe reţeaua de socializare "Facebook", au ajuns la 126 de milioane de utilizatori!

postari-rusia-facebookFacebook a afirmat că cel puțin 126 de milioane de utilizatori americani ar fi văzut conținut încărcat de ofițeri din Rusia în ultimii doi ani.

Platforma de socializare a precizat că aproximativ 80.000 de postări au fost produse înainte şi după alegerile prezidenţiale din 2016.

Facebook a publicat cifrele înainte de audierea Senatului, unde - împreună cu Twitter şi Google - va detalia impactul Rusiei asupra site-urilor populare.

Rusia a refuzat în repetate rânduri acuzaţiile că a încercat să influenţeze ultimele alegeri prezidenţiale din SUA, în care Donald Trump a învins-o pe Hillary Clinton.

Cele 80.000 de postări au fost publicate între iunie 2015 şi august 2017.

Facebook a declarat că au fost postate de o companie rusă legată de Kremlin.

"Aceste acţiuni sunt în contradicţie cu misiunea Facebook-ului de a construi comunitatea şi tot ceea ce o reprezintă," a scris consilierul general al Facebook, Colin Stretch.

Luni, Google a arătat că instigatorii ruşi au încărcat peste 1.000 de videoclipuri pe YouTube pe 18 canale diferite.

Între timp, Twitter a găsit şi a suspendat toate cele 2.752 de conturi pe care le-a urmărit la Agenţia de Cercetare pentru Internet din Rusia.

Sursa: capital.ro