Lun06272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Bucureşti: Hackerul Alb - Internetul - Aflarea pericolelor!

andreiAndrei Avădanei are doar 24 de ani şi organizează, peste câteva zile, cea mai mare conferință de securitate informatică şi hacking din sud-estul Europei.

A invitat la București 1300 de hackeri şi specialişti IT din peste 30 de ţări. În acest domeniu extrem de vast, Andrei este de partea bună a baricadei. Ajută la dezvoltarea unor sisteme de protecție sofisticate pentru a putea naviga în siguranță pe internet. Evenimentul său se numește DefCamp.

Hackerii albi care vin la noi în țară vor simula atacuri asupra sistemului bancar şi infrastructurii de transport. Hackerul alb vine la interviurile Libertatea LIVE.Andrei Avădănei este din Botoşani. A studiat la Colegiul Mihai Eminescu din oraş. În 2009, chiar în primul an de liceu, a creat un blog dedicat zonei IT. Trei ani mai târziu a reușit să organizeze DefCamp, cel mai mare eveniment de hacking şi securitatea informatică din toată regiunea.

După doar doi ani, în 2013, a fondat primul centru de cercetare în domeniul cibernetic. După ce a absolvit facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universității București, a decis să intre și în lumea oamenilor de afaceri. A înființat compania Bit Sentinel, specializată în securitate IT.

Sursa: libertatea.ro