Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Consiliul Judeţean Cluj: Neexistenţa drumurilor judeţene blocate/închise circulaţiei rutiere!

consiliul-judeţean-clujConsiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de marţi, 31 octombrie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene închise sau blocate, circulaţia rutieră desfășurându-se în condiții normale.


În ceea ce privește starea drumurilor județene, se impune a fi precizat faptul că, urmare a  precipitaţiilor sub formă de lapoviţă şi ninsoare căzute în cursul nopţii şi a aşternerii unui strat de zăpadă cu grosimea de 2-4 centimetri, pe alocuri chiar de 10 centimetri, precum şi a temperaturilor negative înregistrate, pe mai multe sectoare de drumuri judeţene, cu preponderenţă în zona de munte, s-a format polei şi gheţuş.


Pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, s-a intervenit pe drumurile judeţene DJ 103K Căpuşu Mare – Agârbiciu – Dângău –  Râşca – Beliş, DJ 108C (pe mai multe sectoare de drum) şi pe DJ 107R (zona metropolitană Făget – Sălicea – Ciurila) şi urmează să se acţioneze pe drumurile judeţene DJ 107P Someşu Rece – Mărişel, DJ 108C (tronsonul de drum Răchiţele – Doda Pilii – Ic Ponor), DJ 107T şi DJ 107S, în zona Măguri Răcătău – Răcătău.


În toate aceste situaţii s-a intervenit cu utilaje cu lamă pentru curăţarea zăpezii de pe carosabil, fiind folosită pentru combaterea poleiului şi a gheţuşului o cantitate de 40 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.


De asemenea, în continuare se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Stiri mai vechi: