Sam06252022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Drobeta-Turnu Severin: Proiectul Cultural „Palatul Pleşa – Neoclasic şi Ţărani”!

coperta-plesaProiectul a fost realizat în parteneriat cu Consiliul Local Obârșia de Câmp,Mehedinţi și Liceul de Artă „I.Șt. Paulian” din Drobeta Turnu-Severin și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Volumul „Palatul Pleșa – moștenirea culturală în comunitate” cuprinde o descriere a celor două tabere dedicate monumentului istoric și a stării de conservare de la data începerii acestor tabere. De asemenea, sunt prezentate o analiză istorică și comparativă a Palatului, care demonstrează originalitatea și unicitatea acestuia, precum și un set de soluții care să pună în valoarea această bijuterie arhitecturală. Cititorii pot admira câteva fotografii cu operele de artă create de elevii-voluntari și un număr de relevee realizate de studenții-voluntari care au participat la taberele desfășurate în timpul verii.


Evenimentul de lansare al volumului este organizat, cu sprijinul Muzeului Regiunii Porților de Fier, joi, 2 noiembrie, începând cu ora 10.00, în Pavilionul multifuncțional din Strada Independenței nr. 2, Drobeta-Turnu Severin. Toți cei prezenți la eveniment vor primi câte un exemplar din carte. Alți doritori pot solicita primirea unui exemplar gratuit folosind datele de contact de mai jos.


Pentru mai multe informaţii despre proiectul „Palatul Pleşa – neoclasic şi ţărani”, vizitați site-ul web al Asociaţiei Sinaptica http://www.sinaptica.ro/palatul-plesa-neoclasic-sitarani
și pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/palatulplesa/.