Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

RA-APPS: Închirierea spaţiilor comerciale în zonele ultracentrale ale Bucureştiului!

spatii-comercialeRegia Autonomă a Patrimoniului şi Protocolul de stat organizează o licitaţie publică, în 14 noiembrie, pentru închirierea unor spaţii comerciale situate în cele mai bune zone ale Bucureştiului.

O comparaţie cu preţul de închiriere ale unor spaţii comerciale din zone similare celor unde deţine RAAPPS activele arată că Regia porneşte licitaţia cu preţuri de până la patru ori mai reduse.

Spre exemplu, “Spaţiu comercial în suprafaţă de 263,48 mp, situat la subsolul imobilului din Bd.Magheru, Nr.7, sector 1, Bucuresti. Tariful de pornire a licitaţiei: 7,59 euro/mp/lună(2000 euro/luna/locatie), garanţia de participare la licitaţie: 200 euro taxa de participare la licitaţie: 100 euro”, sună anunţul RAAPPS. Nu este clar dacă preţurile sunt cu TVA sau fără, dar cutuma este să fie prezentate fără aceste taxe.

Ei bine, pe site-ul spatiicomerciale.ro, spaţii comerciale în aceeaşi zonă pleacă, funcţie de suprafaţă, de la 14 euro plus TVA pe metru pătrat şi ajung şi la 45 de euro.

Alt exemplu este “spaţiu administrativ, în suprafaţă de 52,87 mp, situat la subsolul imobilului din Bucureşti, sector 1, Calea Victoriei, nr.91-93, tariful de pornire a licitaţiei: 265euro/lună/locatie, garanţia de participare la licitaţie: 27 euro, taxa de participare la licitaţie: 14 euro”.

Un spaţiu de dimensiuni foarte mari este scos la închiriere la Casa Presei. 1.270 de metri pătraţi, la parter, preţ de pornire 8,6 euro pe metru pătrat, în total 11.000 de euro pe lună.
În fine, pe Bulevardul Unirii, zona 0 a Bucureştiului, 275 de metri pătraţi, la parterul şi mezaninul unui bloc, sunt închiriaţi cu 10 euro pe metru pătrat, preţul zonei fiind, funcţie de suprafaţă, între 14 şi 20, chiar 24 de euro pe metru pătrat.

Ferme de închiriat, lângă BucureştiÎn 7 noiembrie, RAAPPS mai are o licitaţie pentru închirierea a trei firme din Complexul Agrozootehnic Vlăsia, din Comuna Snagov de lângă Bucureşti. Astfel, se aşteaptă concurs de oferte pentru o fermă de curci, una de pui şi una de vaci, cu o suprafaţă totală de 135.000 de metri pătraţi.

Sursa: capital.ro