Joi12082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ministerul Transporturilor: Plătirea studiului de fezabilitate „copy-paste” al Autostrăzii "Sibiu-Piteşti"!

autostrada-sibiu-pitesti2Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrate a Infrastructurii Rutiere, se pregăteşte să achite încă două facturi în valoare totală de aproximativ 400.000 euro.

Chiar dacă s-a reziliat contractul pentru reactualizarea studiului de fezabilitate privind autostrada Sibiu-Piteşti şi s-a confirmat faptul că noul SF este o copie „la indigo“ a proiectului expirat din 2008, oficialii Companiei Naţionale de Administrate a Infrastructurii Rutiere, încă decontează facturi asocierii Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania. Potrivit registrului de plăţi al CNAIR, asocierea  Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania a înregistrat încă două facturi, în valoare totală de aproximativ 1,8 milioane lei pentr reviuuire studiu de fezabilitate autostrada Sibiu-Piteşti.

În urmă cu două săptămâni, revista Capital preciza că noul studiu de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti pare o copie „la indigo“ a proiectului expirat din 2008. De altfel, de-a lungul timpului, mai multe firme au prezentat oficialilor Ministerului Transporturilor variante ale aceluiaşi proiect şi au încasat onorarii.


În luna august, odată cu rezilierea contractului  pentru actualizarea studiului de fezabilitate privind autostrada Sibiu-Piteşti, asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania, a depus la CNAIR două facturi în valoare totală de 7,18 milioane lei. În prezent, asocierea dintre firmele Spea-Tecninc Consulting (România) a predat doar  studiul de fezabilitate pentru două tronsoane din cele cinci ale autostrăzii. Asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania a câştigat contractul pentru revizuire/actualizare SF autostrada Sibiu-Piteşti, în valoare de 29.075.308,91 lei fără TVA, în vara anului 2015. Anul trecut, Asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania a încasat aproximativ 3,6 milioane lei, avans pentru actualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti.

Sursa: capital.ro