Joi03042021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Senat: Mariano Rajoy - Cererea permisiunii de a-l destitui pe liderul Cataloniei!

mariano-rajoyŞeful guvernului spaniol, conservatorul Mariano Rajoy, a cerut vineri în Senat permisiunea de a-l destitui pe liderul Cataloniei, Carles Puigdemont, şi întreg executivul acestuia, pentru a contracara planurile lor de independenţă.

Rajoy a cerut 'destituirea preşedintelui Generalităţii Cataloniei, a vicepreşedintelui şi a consilierilor' guvernului regional, în aplauzele senatorilor, în majoritate membri ai partidului său.

El a dat asigurări că obiectivul său este de a permite organizarea de alegeri regionale în şase luni.

Premierul a mai spus că guvernul său intervine în Catalonia pentru a-i elibera pe locuitorii acesteia de 'jugul' unei minorităţi separatiste 'intolerante'.

'Catalanii au nevoie de protecţie nu de imperialismul spaniol, ci de o minoritate care, într-un mod intolerant, vrea să supună pe toată lumea jugului doctrinei sale (secesioniste)', a declarat Rajoy.

În discursul său din Senatul spaniol, el a mai afirmat că 'nu există alternativă' la activarea Articolului 155 din Constituţie, care permite guvernului să îi demită pe liderii separatişti ai Cataloniei şi să preia controlul direct asupra regiunii.

'Ne confruntăm cu o provocare fără precedent în istoria noastră recentă', a susţinut Rajoy, spunând că acţiunile lui Puigdemont sunt 'ilegale'.

Sursa: capital.ro