Ma01192021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Preşedintele Cataloniei: Dizolvarea parlamentului regional şi organizarea alegerilor!

catalonia-cataloniaÎn condițiile în care Madridul a anunțat că vineri, Senatul va decide dacă aprobă activarea Articolului 155 din Constituție și preluarea controlului asupra conducerii regiunii Catalonia, președintele Carles Puigdemont nu a mai vorbit despre declararea independnței ci a anunțat că a dizolvat parlamentul și că vor fi organizate alegeri anticipate pe 20 decembrie.

Această decizie vine în contextul în care premierul spaniol a anunțat că vor organiza alegeri anticipate în Catalonia în luna ianuarie a anului viitor.

După o ședința de șapte ore, care a avut loc miercuri seara și mai multe întâlniri avute în timpul dimineții, s-a stabilit că singura mișcare strategică posibilă pentru Catalonia este organizarea a unor alegeri anticipate, pentru a amâna cât mai mult posibil aplicarea Articolului 155 și intervenția Madridului în auto-guvernarea regiunii nord-estice, scrie La Vanguardia.

Această mișcare a puterii de la Barcelona este obligatorie întrucât divizarea din itneriorul partidului lui Puigdemont continuă și s-a putut ajunge până acum la o declarație de independență care să convină tuturor.

Sursa: libertatea.ro