Ma11292022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cluj-Napoca: Aeroportul Internaţional "Avram Iancu": Invitaţie Eveniment!

invitatie-participareAeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj vă invită să participați în data de 02.11.2017 - ora 09.00 la un Exercițiu de Antrenament, pentru verificarea aplicabilității “Planului de Acțiune pentru Situații de Urgență”, în cazul producerii unui accident de aviație civilă pe aeroport.

Planul de acțiune este întocmit în conformitate cu cerințele ICAO - Doc. 9137 (partea 1 și partea 7) și a HG - 741 din 09 iulie 2008 / Pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea situațiilor de urgență generate de producerea unui accident de aviație civilă pe aeroport.

  Exercițiul este unul de maximă importanță pentru desfășurarea activității aeroportuare, iar scopul acestuia este :


• De a verifica aplicabilitatea « Planului de acțiune pentru situații de urgență pe  
   aeroport »;
• De antrenare a personalului participant la intervenție, în cazul producerii unui     
   accident de aviație civilă pe aeroport;
• De a realiza coordonarea acțiunilor între instituțiile, companiile, serviciile și
   persoanele cu atribuții și responsabilități în rezolvarea situațiilor de urgență;
• De familiarizare a personalului și serviciilor din perimetrul aeroportului și a celor
  din exterior, privind rolul lor în planul de acțiune,  precum și corectarea   
  eventualelor deficiențe.


La exercițiu sunt invitați să participe reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai Autorității Aeronautice Civile Române, ai Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile, ai autorităților locale, ai aeroporturilor și  ai companiilor aeriene.

Accesul în zona restricționată de la Aeroportul Internațional Cluj se va face începând cu ora 08:30. Pentru deplasarea la eveniment se va pune la dispoziție un microbuz care va pleca din fața Consiliului Județean Cluj, joi, 02.11.2017, orele 08:00.

Vă rugăm să confirmați prezența dumneavoastră la eveniment până luni, 30.10.2017, la următoarele date de contact: telefon 0264.307.592, e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .