Ma07052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Festival Film: HyperFest!

festival-film-hyperfestCea de-a XVI-a ediție a festivalului internațional de film HyperFest se va desfășura în perioada 27 - 31 octombrie 2017.

Iubitorii filmului sunt așteptați la Cinema Europa (Calea Moșilor, nr. 127), timp de cinci zile, pentru a viziona peste 100 de scurtmetraje realizate de studenți și cineaști români și străini,  din 25 de țări, precum Marea Britanie, Columbia, Franța, Germania, Spania, SUA sau Rusia. Vor putea fi vizionate și cinci filme de top, precum „6,9 pe Richter”, în regia lui Nae Caranfil, „I figli della notte”, regia Andrea de Sica, „Vara s-a sfârșit”, regia Radu Potcoavă, „Breaking News”, regia Iulia Rugină, „Un pas în urma serafimilor”, regia Daniel Sandu, precum și masterclass-uri și workshop-uri susținute de Cristi Puiu (regizor), Adrian Titieni (actor) și Nicoleta Ciobanu (acting coach).

Intrarea la festival este liberă.Ediția de anul acesta a HyperFest - festivalul organizat de Universitatea Hyperion, Paradox Film, Dinadins și Straniu Film - promite să depășească succesul celei de anul trecut, ținând cont de numărul impresionant al scurtmetrajelor studențești înscrise în competiție, de prezența unor personalități din industria filmului românesc, ce vor împărtăși din experiența lor tinerilor studenți de la facultățile de profil, prin intermediul unor masterclass-uri și workshop-uri de regie și actorie inedite, și de participarea, în premieră, a unor jurați internaționați.

O altă premieră a HyperFest 2017 constă în prezența a două jurii: juriul criticii și juriul festivalului.Juriul criticii este format din Manuela Cernat (critic de film, cercetător științific și profesor universitar), Mihai Fulger (jurnalist, critic și selecționer de film) și Andreea Berechet (critic de film), iar scurtmetrajele prezentate publicului vor fi evaluate, anul acesta, de un juriu din care fac parte Andrea de Sica (regizor și scenarist italian), Enrico Vannucci (specialist în scurtmetraje, membru al Festivalului de Film de la Veneția). În vara acestui an, Vannucci a susținut masterclass-ul „About Shorts” la Facultatea de Arte Hyperion.

Celor doi jurați li se alătură Dorotheea Petre (actriță), Barbu Bălășoiu (director de imagine) și Ana Ularu (actriță).Ca de fiecare dată, vor fi oferite premii la mai multe categorii, printre care cel mai bun film, cea mai bună regie, cea mai bună imagine, dar și cel mai bun actor, respectiv cea mai bună actriță. Echipa organizatoare a HyperFest 2017 este formată din: Prof. Univ. Dr. Sever Spânulescu (Rectorul Universității Hyperion) – Președintele festivalului, Catrinel Dănăiață (regizor și profesor la Facultatea de Arte Hyperion) și Avram Iclozan (producător de film și absolvent al Facultății de Arte Hyperion) – Directorii festivalului, Ștefan Pătrașcu – Directorul artistic; Claudiu Oprea – selecționer; Alexandra Apostol – Purtătorul de cuvânt al festivalului, Marius Marin – Media Relations și Andrei Iordache - Web designer, iar evenimentul este prezentat de Cosmin Cornici (Directorul trupei de teatru Arthesium și absolvent al Facultății de Arte Hyperion) și Irina Puria (actriță și studentă a Facultății de Arte Hyperion).

Sursa: jurnalul.ro