Sam10012022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ultima etapă în Campionatul Mondial pentru Simone Tempestini în 2017

 

simonetempestini672x372146328958-1475990869Raliul Marii Britanii, ce se va desfășura pe teritoriul Țării Galilor, va fi ultima etapă din programul WRC 2 pentru pilotul Napoca Rally Academy. Simone Tempestini își dorește să facă un raliu cât mai bun în Țara Galilor, pentru a încununa campania 2017 pe care a susținut-o în Campionatul Mondial, la categoria WRC 2. Cu un parcurs constant, singurul român din competiție ocupă locul 7 într-o ierarhie în care au fost înscriși 52 de piloți.

În weekend-ul ce urmează, se va desfășura penultima etapă din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), ediția 2017 – Dayinsure Wales Rally GB (Raliul Marii Britanii). Va fi, totodată, ultima etapă la care va participa singurul român care a luat startul în această întrecere pe parcursul stagiunii în curs, clujeanul Simone Tempestini. El nu va fi prezent la startul etapei ce se va alerga în Australia, între 16 și 19 noiembrie.

Simone Tempestini va face pereche, după cum ne-a obișnuit în ultimii ani în competițiile internaționale de acest calibru, cu navigatorul italian Giovanni Bernacchini. Cei doi vor concura la bordul unui automobil Citroen DS3 R5. De altfel, tânărul Tempestini a fost în mod constant cel mai rapid pilot la volanul unui Citroen, la categoria WRC 2.

Atuul principal al juniorului român a fost constanța pe probele speciale și felul inteligent în care a știut să exploateze și să protejeze materialul de concurs. Simone și Giovanni au reușit să termine toate etapele în care au luat startul oficial în campania WRC 2. Astfel, deși a participat la doar 6 runde dintr-un total de 11 desfășurate, Simone a strâns nu mai puțin de 56 de puncte și ocupă locul 7 în clasamentul general (din 52 de piloți care au participat în 2017).

Pentru a pregăti cât mai bine Dayinsure Wales Rally GB, Simone și Giovanni au efectuat o serie de teste premergătoare la Phil Price Rally School, unde și-au intrat în ritm și s-au acomodat cu vremea capricioasă dar și cu suprafața de rulare alunecoasă ce îi va aștepta, cel mai probabil, pe probele speciale din Țara Galilor.

Dayinsure Wales Rally GB este cea de-a 12-a etapă din calendarul 2017 al WRC (Campionatul Mondial de Raliuri) și se va desfășura în parioada 26 – 29 octombrie 2017. 21 de probe speciale vor însuma 304,36 km. Din 2000, raliul se desfășoară preponderent în Țara Galilor, dar competiția se ține în Regatul Marii Britanii încă din 1932. Suprafața pe care se concurează este macadamul, iar parcul service va fi localizat în Deeside.

Mai multe detalii despre evoluția echipajului NRA format din Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini în Wales Rally GB puteți obține urmărind pagina de Facebook a echipei Napoca Rally Academy.