Vi12092022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

FBI: Neaccesarea celor 7.000 de dispozitive mobile criptate!

fbiAgenții de la Biroul Federal de Investigații al SUA (FBI) nu au reușit să extragă date de la aproape 7000 de dispozitive mobile pe care au încercat să le acceseze, a spus directorul agenției.

Christopher Wray a spus că criptarea dispozitivelor a fost "o problemă uriaşă şi imensă" pentru investigaţiile FBI.

Agenţia nu a reuşit să acceseze mai mult de jumătate dintre dispozitivele pe care le viza într-o perioadă de 11 luni, a spus el.

Multe smartphone-uri criptează conţinutul lor atunci când sunt blocate, ca standard - o caracteristică de securitate care împiedică adesea producătorii de telefoane să acceseze date.

Expertul în securitatea informatică, Prof. Alan Woodward, de la Universitatea din Surrey, a declarat că codificarea dispozitivului a fost în mod clar frustrantă pentru investigaţiile penale, însă ar fi impracticabilă şi nesigură pentru a dezvolta "uşile din spate" sau securitatea slăbită.

Referindu-se la compromisul dintre securitatea cibernetică şi hacking-ul de investigaţie, directorul FBI a spus: "Am înţeles, există un echilibru care trebuie să fie lovit între criptare şi importanţa de a ne oferi instrumentele de care avem nevoie pentru a menţine siguranţa publică. "

Dl Wray a vorbit duminică la conferinţa Asociaţiei Internaţionale a şefilor de poliţie din Philadelphia.

În 2016, FBI a cerut Apple să deblocheze un iPhone folosit de ucigaşul de la San Bernardino, Syed Rizwan Farook.

Apple a refuzat, explicând că telefoanele sale au fost proiectate astfel încât nici producătorul lor să nu le poată accesa odată criptat.

FBI-ul a spus ulterior că o firmă terţă parte a descoperit o cale de rupere în dispozitivul lui Farook.

La începutul acestei luni, un judecător federal a decis că FBI nu trebuie să dezvăluie identitatea firmei sau cât de mult agenţia a plătit pentru serviciile sale.

Guvernul a urmat cererile de libertate de informare depuse de jurnalişti.

Sursa: capital.ro