Ma05172022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Expoziții și evenimente la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

8b16be8f-e6a3-4324-bbb2-2e9066a40760Muzeul de Artă Cluj-Napoca are in derulare in perioada urmatoare o serie de evenimente se vizeaza pasionatii de pictura si sculptura, fiind si gazda Bienalei Internaționale de Ceramică.

Expoziția Breaking Rules

Expoziţia va fi deschisă în perioada 26 octombrie – 5 noiembrie 2017

Bienala Internațională de Ceramică Cluj 2017

Manifestarea, ajunsă la cea de-a III-a ediţie, este un adevărat festival al artei ceramice care cuprinde peste 20 de evenimente diferite, conexe artei ceramicii: expoziții de artă contemporană, un târg al meșterilor olari, proiecții de filme documentare despre ceramică, workshop-uri, conferințe și dezbateri publice și, nu în ultimul rând, o competiție a ceramiștilor din întrega lume, în cadrul căreia un juriu internațional va premia cele mai bune lucrări.

Evenimentul central al bienalei îl constituie Competiția Internațională de Ceramică. Astfel, la această ediție au aplicat peste 220 de artișit proveniți din 47 de țări. În urma selecției juriului, în sălile Muzeului de Artă din Cluj se va prezenta un peisaj complex, care va reflecta, prin prezența a peste 100 de lucrări, tendințele actuale în ceramica de pe mapamond.

Expoziția ”SINCRONIC”

Expoziţia va fi deschisă până în data de 26 noiembrie 2017

Expoziția ”Tineri Artiști - Ceramică și Sticlă”

Expoziţia va fi deschisă până în data de 26 noiembrie 2017

Ceramic Process – ”The Art of Fire” - proiecții de filme pe tema ceramicii, organizate în cadrul Bienalei Internaționale de Ceramică Cluj 2017: 12 octombrie – 26 noiembrie.

Sub genericul „Arta actuală a regiunii Małopolska”, expozițiile: IRENEUSZ BĘC / pictură și JERZY FOBER / sculptură

Expoziţia va fi deschisă până în data de 29 octombrie 2017

Curatoriate de sculptorul polonez Andrzej Szarek, cele două evenimente expoziționale cu caracter inedit sunt organizate în cadrul programului de cooperare existent între județul Cluj și regiunea înfrățită din Polonia, Małopolska, prin intermediul efortului coorganizatoric al Muzeului de Artă Cluj-Napoca și al unor prestigioase foruri culturale poloneze: Cultural Institution of the Małopolska Province, SOKÓŁ Małopolska Culture Centre și BWA SOKÓŁ Gallery of Contemporary Art in Nowy Sącz.

Expoziția Capodopere Restaurate

Expoziţia va fi deschisă până în data de 29 octombrie 2017

Expoziţia „Capodopere restaurate”, curatoriată de Dr. Dan Breaz, readuce în fața publicului 5 artiști care au modelat dezvoltarea artei moderne din România. Tematica Zilelor Europene ale Patrimoniului (Z.E.P.) din acest an promovează valorile culturale care întrețin atașamentul faţă de patrimoniul cultural şi sentimentul de apartenenţă la valorile ţării. Evenimentele Z.E.P. din acest an sunt astfel concepute încât să restituie privitorului de azi câteva dintre valorile tradiţionale cu semnificaţie europeană din patrimoniul muzeal.Prin urmare, subiectele de inspiraţie tradiţională ale lucrărilor şi calitatea de patrimoniu european restaurat al celor cinci lucrări selectate le recomandă pentru celebrarea acestui eveniment. Totodată, expoziţia „Capodopere restaurate” susține legătura comunităţii cu peisajul cultural şi cu problematica protejării patrimoniului său.