Joi08112022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Evenimentele saptamanii la Sibiu

h da-yang-und-die prinzessin-da-yin-paul-baila 23In aproape fiecare sfarsit de saptamana, Sibiul murmura de evenimente culturale si sportive la care sunt asteptati sa participe atat localnicii, cat si turistii. Iata ce poti vedea daca te afli in Sibiul weekend-ul acesta

alterNativ - Târg de carte de sănătate

alterNativ va reuni atât edituri care își vor prezenta oferta de carte de sănătate, dezvoltare personală și evoluție spirituală, cât și pe cei mai valoroși specialiști din zona terapiilor tradiționale, complementare, cu rol preventiv și curativ.

Standurile de carte vor fi completate de conferințe și ateliere interactive din domeniile: ayurveda, astrologie, analize energetice, aromaterapie, alimentație naturală, bioterapie, cristaloterapie, ergoterapie, Feng Shui, fitoterapie, fizioterapie, esențe florale Bach, medicină cuantică, numerologie, șamanism, Tarot, Tai Chi, Qi Gong, Yoga și alte tehnici ale unor metode străvechi de vindecare din spațiul european, oriental și american.

Retromobil Club România organizează sâmbătă 21 octombrie, în 27 de orașe, Retro Parada Toamnei.

La Sibiu , expoziția a debutat începând cu ora 10:00, în Piața Mică din Sibiu și s-a încheiat la ora 13:00, după care proprietarii de vehicule istorice s-au îndreptat spre Cisnădie, unde de la ora 14:00 până la ora 16:00, mașinile pot fi văzute in Piața Revoluției.

La acest eveniment sunt așteptate aproximativ 60 de vehicule, dintre care , ceea mai veche fiind din anul 1921.

Spectacolul Da Yang si Printesa Da Yin de Eva Labadi Megyes, după un basm oriental, traducere din lb. germană în lb. română Felicia Mitraşca

Regia artistică: Eva Labadi Megyes

Distribuția: Andrei Hansel, Jenö Major, Páskuy Angela, Prohaska Adrian, Claudia Stühler, Daniel Neagu, Patrik Voicu

Scenografia: Attila Bajko

Construcţie păpuşi: Teodor Băncioiu

Muzică originală: Cari Tibor

Regizor tehnic: Daniel Neagu

Sunet: Claudiu Rusu-Costea

Lumini: Stelian Ciora

Tehnic scenă: Patrik Voicu

Durata: 50 minute

Recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani, cât şi adulţilor.

„Da Yang și Prințesa Da Yin” este un spectacol după o poveste orientală despre iubire și curaj, în care regizoarea Eva Labadi Megyes folosește păpuși inspirate din teatrul tradițional japonez. Producția Teatrului „Gong” din Sibiu a avut premiera anul acesta și surprinde prin scenele dinamice, cu marionete bunraku, într-o tehnică de o precizie aproape mecanică. Tânărul Da Yang pornește într-o aventură inițiatică, pentru a fi pus în fața a numeroase încercări și primejdii în încercarea de a-și salva mama bolnavă. În drumul său, acesta se îndrăgostește de o tânără prințesă și devine simbolul eroului ales prin destin.

Prețul unui bilet este de 9 lei tarif unic.