Dum08142022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Directorul CIA: "Coreea de Nord se pregăteşte să lovească SUA cu o rachetă nucleară"!

racheta-nuclearaEl a subliniat că Washingtonul încă preferă diplomaţia şi sancţiunile, dar a declarat că forţa militară a rămas o opţiune.

Coreea de Nord susţine că are deja capacitatea de a lovi SUA.

Dl. Pompeo a mai spus că un cuplu de ostatici americano-canadieni eliberat săptămâna trecută a fost de fapt ţinut în Pakistan, mai degrabă, decât în Afganistan, aşa cum se presupunea iniţial.

El a precizat că Joshua Boyle din Canada şi soţia sa din SUA, Caitlan Coleman, au fost "deţinuţi timp de cinci ani în interiorul Pakistanului".

Aceasta a contrazis afirmaţiile oficialilor pakistanezi care au spus că familia a fost ţinută în Afganistan şi că a trecut peste graniţă în districtul Kurram tribal din Pakistan la 11 octombrie.

Coreea de Nord este "destul de aproape acum în capabilităţile lor încât, din perspectiva politicii Statelor Unite, ar trebui să ne comportăm ca şi cum am fi la un pas în atingerea acestui obiectiv", a spus Pompeo la Fundaţia pentru Apărarea Democraţiilor, un conservator de think tank din Washington , joia.

El a avertizat că expertiza de rachete a Phenianului avansează acum atât de repede încât este greu ca S.U.A să ştie când va reuşi.

Săptămâna trecută, secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a insistat, de asemenea, că preşedintele Donald Trump a dorit să rezolve confruntarea cu Coreea de Nord prin diplomaţie.

Declaraţia lui a venit după ce domnul Trump i-a spus public că nu va pierde timp pentru discuţii cu Kim Jong-un.

În discursul său, directorul CIA a comentat, de asemenea, revenirea ostaticilor Joshua Boyle şi Caitlan Coleman.

Cuplul a fost răpit în timpul întoarcerii înapoi în Afganistan în 2012 şi au făcut trei copii în timp ce era în captivitate. Domnul Pompeo a declarat că a fost "ţinut timp de cinci ani în interiorul Pakistanului" - în contradicţie cu povestea oficială dată de autorităţile pakistaneze că cuplul a fost ţinut de talibanii din Afganistanul vecin şi că a fost mutat recent peste graniţă în Pakistan.

Comentariile sale consolidează rapoartele mass-mediei americane ale unor oficiali anonimi americani care susţin că ostaticii au fost de fapt ţinuţi de un grup militant pakistanez susţinut de serviciul secret al ţării pe întreaga durată.

"Cred că istoria ar indica faptul că aşteptările privind dorinţa pakistanezilor de a ne ajuta în lupta împotriva terorismului radical [islamist] ar trebui să fie stabilite la un nivel foarte scăzut", a spus Pompeo. "Inteligenţa noastră ar indica acelaşi lucru".

"Cred că ar trebui să avem o conversaţie foarte reală cu ei despre ce fac ei şi ce ar trebui să facă şi despre aşteptările americane despre cum ar trebui să se comporte", a adăugat el.

Sursa: capital.ro