Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Barack Obama şi George W. Bush: Criticarea politicilor din SUA!

obama-bushFoștii președinți, Barack Obama și George W. Bush, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la climatul politic actual din SUA, în comentariile care s-au dovedit a fi o mustrare ascunsă a conducerii lui Donald Trump.

Obama le-a cerut americanilor să respingă politica divizării şi a fricii, în timp ce Bush a criticat “înjosirea şi prejudecăţile” în viaţa publică.

Ambii oficiali americani au vorbit separate, însă niciunul nu i-a menţionat numele preşedintelui Trump.

Vorbind la un eveniment de campanie Demicratică în Newark, New Jersey, Obama a spus că americanii ar trebui “să trimită un mesaj lumii că respingem o politică de divizare, respingem o politică a fricii".

El a adăugat: "Ceea ce nu putem avea este aceeaşi veche politică a diviziunii pe care am văzut-o de atâtea ori înainte de aceea care datează de secole.

"Politicile pe care le vedem acum, am crezut ca le-am pus la culcare. Oamenii se uită cu 50 de ani în urmă, este secolul 21, nu secolul 19. Haide!”

Vorbind cu câteva ore mai devreme în New York, George Bush a spus: "Bigotry pare a fi încurajat. Politica noastră pare mai vulnerabilă la teoriile conspiraţiei şi la fabricarea absolută.”

"Există unele semne că intensitatea sprijinului pentru democraţie în sine a scăzut - în special în rândul tinerilor".

"Uneori se pare că forţele care ne trag deoparte sunt mai puternice decât forţele care ne leagă împreună.

"Am văzut naţionalismul distorsionat în nativism, am uitat dinamismul pe care imigraţia l-a adus întotdeauna în America".

Ambii foşti preşedinţi au evitat, până în prezent, să comenteze public politicile domnului Trump.

Înainte de alegerile sale de anul trecut, dl Trump a fost foarte critic atât împotriva lui Obama, cât şi împotriva domnului Bush,descriidu-i pe fiecare în parte drept  "cel mai rău preşedinte din istorie" al Statelor Unite.

De la inaugurarea sa în ianuarie, stilul combativ al lui Trump şi comentariile publice directe asupra unor chestiuni cheie au provocat controverse atât în rândul democraţilor, cât şi al republicanilor.

El a învinuit în mod regulat mass-media, despre care spune că în loc să se concentreze pe realizările sale, aceasta se concentrează pe “ştirile false„.

Sursa: capital.ro