Ma11292022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Let's Get Green - campanie națională de educație ecologică

După Newsletter 2525x1341 FINAL3 ani de campanii de educație în regiunea Dunării, inițiativa Let’s Do It, Danube! cucerește în 2017 întreaga Românie. Proiectul se numește “Let’s Get Green!” și invită elevii, profesorii și părinții din toată țara să se implice în cea mai amplă campanie națională de educație ecologică. Proiectul este organizat de Let`s Do It, Romania! în parteneriat cu Kaufland România.

Let's Get Green! - cursa pentru un viitor verde începe acum                                     

Înscrierea în programul “Let’s Get Green!” se face în perioada 17 octombrie – 29 octombrie prin intermediul platformei www.letsgetgreen.ro.

Ce propune ediția de anul acesta?

Let's Get Green! va consta într-o competiție destinată școlilor din toata țara, desfășurată pe baza unei platforme online, unde școlile vor putea încărca toate materialele create. Premiul I în valoare de 15.000 de euro, va consta într-o transformare completă a școlii câștigătoare, în funcțiile de nevoile acesteia. De asemenea, vor fi acordate 2 premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, 3 premii III, în valoare de 7.500 euro fiecare și 3 mențiuni, în valoare de 2250 euro fiecare. Valoarea totală a premiilor este de 64.250 euro.

Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 5 iunie, de Ziua Internațională a Mediului.

Școlile vor realiza diverse tipuri de activități, iar apoi vor primi punctaje pe baza unui regulament comunicat:

Activități de formare pentru profesori, care vor susține, mai departe, cursuri de educație ecologică pentru elevi;

Cursuri de educație ecologică pentru elevi, pe teme precum tipuri de deșeuri, colectare selectivă, comportament responsabil față de mediu;

Activități de educare pentru părinți (aceștia vor primi saci pentru colectarea deșeurilor acasă);

Campanie de colectare selectivă acasă;

Acțiuni de voluntariat în comunitate, organizate de școli: curățenie, înverziri de spații, plantare de flori si copaci, proiecție de filme educativeInfograficNLLGG