Dum08142022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Coreea de Nord: Ameninţarea Statelor Unite ale Americii cu un „atac inimaginabil”!

coreea-nordAmenințarea a venit pe fondul exercițiilor navale comune efectuate de SUA și Coreea de Sud.

„Statele Unite și-au pierdut rațiunea punând sub nasul nostru obiective pe care noi le-am stabilit ca primare. Ar trebui să se aștepte la un atac inimaginabil”. a anunțat Phenianul, prin intermediul agenției de stat KCNA.

Phenianul susține că Washingtonul a desfășurat de asemenea submarinul nuclear USS Michigan, a cărui participare nu au fost confirmată oficial.

„Aceasta demonstrează că SUA și marionetele lor (cu referință la Coreea de Sud) se pregătesc pentru un „atac preventiv” la adresa Coreei de Nord”.

Aproximativ 40 de nave militare iau parte la exercițiile comune, printre care portavionul USS Ronald Reagan și două distrugătoare americane. Cele două țări desfășoară periodic exerciții aeriene, navale și terestre comune, în timp ce Coreea de Nord acuză Washingtonul că folosește aceste aplicații militare pentru a pregăti un atac asupra sa.

Tensiunile dintre Washington și Phenian au crescut, pe măsură ce Coreea de Nord a testat rachete și un dispozitiv nuclear, ca parte a programului său de a dezvolta o armă nucleară care ar putea ajunge pe continentul american. Săptămâna trecută, Coreea de Nord ar fi mutat mai multe rachete, ceea a stârnit din nou îngrijorare că ar pregăti un nou test balistic.

Sursa: libertatea.ro