Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Universitatea Bucureşti: Mircea Munteanu - Mini-seria “Comrade Detective”!

afis-comrade-detectiveFacultatea de Istorie din cadrul Universității din București, în parteneriat cu Ambasada S.U.A. la București, organizează joi, 19 octombrie 2017, o dezbatere despre mini-seria “Comrade Detective”, propaganda din România anilor ’80.

Dezbaterea se desfășoară în cadrul „Seminarului despre propaganda de ieri și de azi și efectele ei asupra discursului politic” și are loc începând cu ora 12:00, în amfiteatrul „Nicolae Iorga” din cadrul Facultății de Istorie a Universității din București (Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12).

În cadrul evenimentului, adjunctul şefului misiunii diplomatice a S.U.A., Abigail Rupp, va rosti discursul de deschidere. La discuţie vor participa istoricul Mircea Munteanu, actorii Florin Piersic Jr. şi Olivia Niţă şi profesorii Universităţii din Bucureşti: Octavian Roske, conferenţiar la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine şi director al Centrului de Studii Americane, Luciana Ghica, conferenţiar la Facultatea de Ştiinţe Politice şi Matei Gheboianu, lector la Facultatea de Istorie.   

Cu acest prilej, vă adresăm invitația de a participa la acest eveniment. Având în vedere existența unor condiționalități asupra drepturilor de difuzare, fragmentele din serialul ”Comrade Detective” proiectate în cadrul evenimentului nu pot fi filmate. De aceea, reprezentanții mass-media sunt invitați să folosească secvențe din trailer-ul oficial al serialului, disponibil la adresa: http://www.imdb.com/title/tt5834198/.

Mircea Munteanu este istoric la Departamentul de Stat al S.U.A., specializat în Europa de Est şi Uniunea Sovietică. Înainte a lucrat ca Program Associate la Cold War International History Project (CWIHP) şi la History and Public Policy Program la Centrul “Woodrow Wilson” din Washington, D.C., Mircea Munteanu a obţinut un master în politici de securitate de la Universitatea George Washington. De asemenea, este autorul volumelor din seria “Foreign Relations of the United States” care se referă la  Europa de Est, 1977-1980, Polonia, 1977-1981, şi Polonia, 1982-1988. A scris, de asemenea, articole despre istoria Războiului Rece în “Diplomatic History” şi “Journal of Cold War History”.