Ma11292022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Dispariţia Barcelonei de pe harta Turismului European!

barcelona1Numărul turiştilor care au vizitat Catalonia este în scădere de la începutul lunii octombrie, a anunţat o asociaţie locală, Exceltur.

Numărul turiştilor a scăzut cu 15% comparativ cu perioada similară din 2016.Tensiunile sunt în creştere după ce la 1 octombrie a avut loc un referendum ilegal pentru independenţă în Catalonia, cea mai bogată regiune a ţării. De atunci, se estimează că numărul turiştilor a scăzut cu 15% comparativ cu perioada similară din 2016.

Rezervările de transport şi cele hoteliere până la sfârşitul lunii decembrie sunt în scădere cu 20%. Declinul ar putea fi unul costisitor iar dacă proiecţiile până la sfârşitul anului sunt confirmate, pierderile vor depăşi un miliard de euro.

Catalonia este cea mai vizitată regiune a Spaniei dar datele privind turismul arată un declin semnificativ luna aceasta, susţine Exceltur, un grup de lobby din care fac parte principalele agenţii de turism.

Nord-estul Cataloniei are de suferit din cauza turbulenţelor iar oamenii de afaceri locali şi politicienii par să fie de acord, arată datele Exceltur.

Un consilier municipal, Agustí Colom, a declarat pentru Euronews: ''Cei din sectorul turismului şi-au exprimat temerile, există dovezi că rezervările sunt în scădere''.


Mii de catalani au ieşit marţi în stradă pentru a protesta faţă de arestarea a doi importanţi responsabili separatişti, inculpaţi pentru revoltă împotriva autorităţilor, în timp ce criza dintre Madrid şi guvernul separatist catalan este din ce în ce mai acută. Manifestaţiile survin în contextul în care Madridul i-a acordat lui Puigdemont un termen pentru a renunţa oficial la proiectele sale separatiste, până joi la ora locală 10:00 (8:00 GMT). Dacă el nu va renunţa, Guvernul central spaniol, condus de către Mariano Rajoy, ar putea suspenda total sau parţial autonomia Cataloniei, cu riscul de a provoca şi mai multă agitaţie în stradă.

Conform datelor publicate de Institutului Naţional de Statistică din Spania (INE), în topul destinaţiilor turistice în primul semestru din 2017 au fost: Catalonia, insulele Canare, insulele Baleare şi Andaluzia.

Spania a încheiat anul 2016 cu o cifră record de 75,6 milioane turişti străini, cu 10,3% mai mulţi faţă de anul anterior şi peste estimările Guvernului. Cei mai mulţi vizitatori străini au fost din Marea Britanie - 17,8 milioane.

Turismul are un aport de 11% la Produsul Intern Brut al Spaniei, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

Sursa: capital.ro