Lun10032022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

China - Congresul Partidului Comunist , unde Xi Jinping vrea un nou mandat de preşedinte!

xi-jinpingCongresul Partidului Comunist din China, un eveniment uriaș care are loc odată la cinci ani, a început, miercuri dimineața la Beijing cu un discurs ținut de actualul președinte, Xi Jinping.

La deschiderea lucrărilor congresulu, președintele chinez Xi Jinping a prezentat miercuri o viziune profundă pentru țară. Xi a spus că progresele pe care China le-a făcut sub mandatul spu au fost „cu adevărat remarcabile”, dar mai este de lucru pentru ca atinge unul dintre principalele obiective ale țării – întinerirea populației.

Stând pe podium în fața a aproape 3.000 de delegați și privit din fața televizoarelor de milioane de chinezi, el a spus că „poziția Chinei pe plan internațional este mai puternică decât a fost vreodată în istorie”. „Partidul nostru, poporul nostru, forțele noastre și națiunea noastră s-au schimbat în moduri fără precedent”, a mai spus el.

Vorbind despre dezvoltarea pe plan intern, Xi a detaliat realizările economice ale Chinei, inclusiv scoaterea a 60 de milioane de persoane din sărăcie, îmbunătățirea nivelului de trai, al educației, consolidarea legislației, al ordinii și al securității naționale.

El a vorbit și de lupta împotriva corupției care nu a omis niciun nivel al conducerii partidului. „Nu am arătat niciun pic de toleranță în lupta împotriva corupției”, a spus el.

Xi Jinping, care a făcut recent un apel la liderii lumii să distrugă toate armele nucleare,  a fost ales lider al Partidului Comunist Chinez la congresul din 2012 și se așteaptă să își consolideze puterea primind un nou mandat de cinci ani.

Sursa: libertatea.ro