Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Târgul de toamnă „Gustă din Ardeal şi Bucovina”!

targ-toamnaOrganizat pentru prima dată la Cluj-Napoca, Târgul de toamnă „Gustă din Bucovina și Ardeal”, a cucerit inimile vizitatorilor atât prin calitatea produselor expuse cât și prin aspectul general al evenimentului.

Mii de clujeni au trecut pe la standurile amenajate pe platoul Sălii Sporturilor și au vizionat spectacolele folclorice oferite de bucovineni.
La evenimentul desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute au participat 55 de producători și artizani clujeni și suceveni, mici fermieri și întreprinzători locali din cele două zone etnofolclorice. Bucovinenii au adus la Cluj Napoca o gamă variată de brânzeturi de oaie și de vacă, preparate din carne, dulcețuri, produse de patiserie, murături, miere de albine și produse apicole, costume populare și articole de artizanat. De mare succes s-au bucurat și stânele tradiționale amplasate în târg, al căror interior vizitatorii l-au putut vedea. Totodată, aceștia s-au și delectat cu balmoș, tocăniță de ciuperci sau cu sarmale preparate la foc de lemn chiar la fața locului.


„Acest eveniment a demonstrat încă o dată că autenticul și tradiția sunt la mare căutare și sunt apreciate, indiferent de zona geografică de unde provin. Succesul acestui târg este dovada faptului că proiectele noastre sunt viabile și creează premise pentru multiple colaborări viitoare între autoritățile care se implică efectiv, nu doar la nivel declarativ, în păstrarea și promovarea tradiției și în sprijinirea micilor întreprinzători privați, veritabile motoare ale economiei locale”, apreciază președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Târgul de toamnă „Gustă din Bucovina și Ardeal” a fost organizat de Asociațiile Produs de Cluj și Produs în Bucovina, în colaborare cu Consiliile Județene Cluj și Suceava, Consiliul local și Primăria Municipiului Cluj Napoca și în parteneriat cu Centrul Național de Informare Turistică Suceava și Asociația pentru Turism Bucovina.
Peste două săptămâni, Consiliul Județean Cluj și Asociația Produs de Cluj vor participa la Suceava la ediția locală a târgului de toamnă.