Ma05242022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Bruxelles - Vizitarea instituţiilor europene, de către premianţii concursului „Proiecte de 10 la 10 ani în Uniunea Europeană”!

castigatori-vizita-buxellesCâștigătorii concursului, organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, cu ocazia Zilei Europei, au vizitat, în perioada 4-6 octombrie, instituțiile europene de la Bruxelles.

Acest demers inițiat de MDRAPFE, în luna aprilie, a avut ca scop promovarea creativității tinerilor români, care au exprimat, prin mijloace artistice, evoluția României în Uniunea Europeană și viitorul comun european.

Concursul, la care s-au înscris studenți de la diverse facultăți, a făcut parte din campania Comisiei Europene, „Europe in My Region”, fiind parte a unui proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020.

Ștefana Chelaru, Cristian George Preda, Elena Mădălina Gârbea, Diana Cristina Pavel și Alexandru Gavrilovici, tinerii câștigători, au fost întâmpinați și ghidați de experții în comunicare de la DG Regio, au asistat la prezentări pe teme referitoare la activitatea organizațiilor europene și au avut ocazia să discute cu oficiali ai Comisiei Europene.

 „A fost o experiență foarte plăcută. Am asistat la prezentări interactive, educative, cu subiecte de interes internațional și am cunoscut tineri europeni cu preocupări comune, a spus Alexandru Gavrilovici, câștigătorul secțiunii „Software”.

Diana Pavel, câștigătoarea secțiunii „Patrimoniu cultural”, a adăugat că „Seminariile economice în cadrul Comisiei Europene m-au ajutat să înțeleg noțiunile învățate în facultate și consider că am fost norocoși beneficiind de această excursie. Ne-a ajutat să ne dezvoltăm personal și profesional.”

„O experiență consistentă, care mi-a oferit ocazia să cunosc obiceiuri și mentalități diferite. Mă bucur enorm că am avut această oportunitate. Voi reveni la Bruxelles” – a declarat Ștefana Chelaru, câștigătoare la secțiunea „Artele spectacolului şi arte vizuale”.