Ma12062022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Formaţia "Vama": Concert la Standarde Internaţionale!

concert-vamaAseară, 12 octombrie, VAMA a lansat Better, cel mai nou album al formaței, printr-un concert la Sala Polivalentă.

Show-ul, cel mai spectaculos eveniment din cariera formației, a demonstrat încă o dată că VAMA este un artist complex și complet care acordă atenție deosebită artei vizuale. Conceptul scenografic, creat de Irina Moscu, a constat într-o instalație de ecrane LED de 5x5 m fiecare așezate în 5 layere care ofereau o perspectivă spectaculoasă, completate fiind de fundalul scenei care s-a dovedit a fi un ecran de proiecție de 22x8m.


Timp de mai mult de două ore VAMA a subjugat audiența atât cu piesele de pe noul album, cât și cu hituri consacrate. Concertul a debutat cu Summer Love, cântecul care deschide albumul Better. Apoi, alături de VAMA a urcat pe scenă LARISA, tânăra artistă a cărei voce poate fi ascultată pe două dintre piesele de pe noul album, iar concertul a continuat cu Cure K și Start a fight. Următorul cântec din setlist, Riding High, este un imn dedicat de către Tudor kitesurfing-ului, un sport pe care artistul îl practică de mult timp.


18 ani a fost prima piesă în limba română a serii, iar solo-ul de tobe al lui Lucian Cioargă s-a dovedit a fi un dialog spectaculos cu publicul. La fel de interactivă a fost și următoarea piesă, Ghosts at War, iar refrenul „Hello, hello, hello, I`m here / Hello, hello, hello, you hear me” a fost cântat în forță de către public. Următorul cântec, A better man for you, a fost însoțit de un discurs dedicat de către Tudor Chirilă tuturor taților din sală. Concertul a continuat în forță cu In the name of love și Copilul care aleargă către mare.


Următoarea piesă a fost Fata în boxeri și tricoul alb, cântecul care a obținut cele mai multe voturi în sondajul realizat de VAMA cu câteva zile înainte de concert, prin care artiștii dădeau fanilor ocazia să aleagă ce piese dinafara noului album își doresc să asculte în concert. A urmat apoi o altă baladă, London Feeling, după care fanii care la intrarea în Sala Polivalenta au făcut fotografii la panoul cu mesajul „Memories are all we have” au avut surpriza să le vadă pe ecranele LED de pe scenă odată cu piesa Memories Now. A urmat Ultimul om, după care hitul Perfect fără tine a fost cântat de toată sala la unison. A urmat Burning man de pe albumul Better, apoi Vara asta a încheiat concertul într-un mod exploziv. VAMA a revenit pe scenă pentru trei piese la bis: balada acustică Fingers and Sin care închide albumul Better, urmată de două dintre opțiunile cu cele mai multe voturi în sondajul dedicat fanilor: Victoria ta, o piesă care deși nu are încă o variantă de studio, și-a făcut ușor loc în preferințele publicului, și clasicul Nu am chef azi.


Anul 2017 a fost unul plin pentru membrii formației VAMA, care au susținut concerte pe scenele celor mai mari festivaluri din țară. În luna august VAMA a fost prezentă pe scena principală UNTOLD unde a prezentat în premieră câteva dintre piesele de pe albumul Better. Toamna acestui an continuă cu prezența în alte festivaluri și concerte în principalele cluburi din țară, dar și din străinătate. În plus, în luna octombrie VAMA va susține primul său mini-turneu în Marea Britanie, unde are programate concerte în Londra (25 octombrie), Manchester (26 octombrie) și Glasgow (28 octombrie).