Lun09262022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

America: Preşedintele Donald Trump - măsuri represive împotriva companiilor, care nu plătesc taxe!

presedinte-donald-trumpPreședintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a scos la iveală informații despre un nou proiect de lege privind dezvoltarea economică „despre care nimeni nu știe”.

Oficialul nu a dat multe detalii cu privire la ceea ce ar însemna un astfel de proiect de lege, dar şi-a repetat intenţia de a porni prigoana împotriva companiilor care îşi desfăşoară activitatea în străinătate.

"De asemenea, am un alt proiect de lege ... un proiect de lege privind dezvoltarea economică, care cred că va fi fantastic, despre care nimeni nu ştie despre care vorbeşti pentru prima dată", a declarat el pentru Randall Lane, Forbes.

"Stimulente pentru dezvoltarea companiilor, stimulente pentru companii de a fi aici", a spus el, adăugând că firmele care trimit operaţiuni offshore "se penalizează sever".

„Este un stimulent pentru companii să rămână în America, dar poate că este şi mai mult, dacă pleci, va fi foarte greu să îţi mai vinzi produsul în ţara noastră.”, a mai adăugat Trump.

Întrebat dacă se simte comfortabil cu propunerea conform căreia guvernul ar trebui să pedepsească sau să recompenseze companiile pe baza alegerilor lor de a-şi localiza fabricile, decât să lase piaţa liberă să îşi aleagă câştigătorii şi învinşii, preşedintele a răspuns:

„Foarte comfortabil. Ceea ce vreau sa fac este reciproc. Vezi, cred că conceptul de reciprocitate este unul foarte frumos. Dacă cineva ne percepe o taxă de 50% ar trebui să-i facem şi noi acelaşi lucru. În prezent ei ne percep taxe de 50% dar noi nu le percepem nimic. Asta nu funcţionează cu mine.”

Încă nu este clar ce va face Trump şi ce stimulete va crea pentru ca firmele să îşi păstreze afacerea în S.U.A.

Donald Trump este de mult timp împotriva companiilor americane care îşi produc produsele în străinătate, lăsânt mulţi locuitori americani fără locuri de muncă. La începutul preşedenţiei sale, el şi-a îndreptat toată atenţia pe producătorii de automobile care îşi construiau fabrici în Mexic.

Sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: