Vi10072022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Alte trei avioane F-16 Fighting Falcon intră în posesia Forţelor Aeriene Române!

fighting-falconVineri, de la ora 12:00, la Baza 86 Aeriană de la Borcea, Călărași, are loc ceremonia de primire a noilor avioane.

Vineri, 6 octombrie, de la ora 12.00, în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea, județul Călărași, va avea loc ceremonia oficială de recepție a unei noi serii de trei aeronave multirol F-16 Fighting Falcon.

Ceremonia se va desfăşura în prezența secretarului de stat Mircea Dușa, șeful Departamentului pentru politica de apărare și planificare, a generalului-locotenent Laurian Anastasof, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene şi a unei delegaţii portugheze condusă de secretarul de stat pentru apărare din Republica Portugalia, Marcos Perestrello.

La finalul ceremoniei, cei doi secretari de stat se vor întâlni cu detaşamentul portughez dislocat în această perioadă din Baza Aeriană 5 Monte Real în Baza 86 Aeriană Borcea.

Prin preluarea celor trei aeronave, Forțele Aeriene Române finalizează Faza I de introducere în serviciu a avioanelor multirol.

Un detașament portughez format din aproximativ 100 de militari (piloți și personal tehnic) și patru aeronave F-16 Fighting Falcon, din cadrul Bazei Aeriene 5 Monte Real, a fost dislocat, la sfârșitul lunii septembrie, în Baza 86 Aeriană Borcea.

Militarii portughezi vor executa misiuni în comun împreună cu un detașament românesc pentru următoarele două luni. Misiunile desfășurate au ca scop antrenarea militarilor celor două detașamente, într-o concepție unitară, pentru îndeplinirea cerințelor specifice de interoperabilitate ale Alianței Nord-Atlantice și creșterea nivelului de cooperare cu aliații.

Sursa: libertatea.ro

Stiri mai vechi: