Mie09282022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home

Articole

Utilizarea antivirusului Kaspersky pentru piratarea computerului unui angajat NSA!

HackerHackerii au avut astfel acces la documente care explică modul în care NSA însăşi piratează computere străine şi se protejează de atacuri cibernetice.

Acest act de piratare, care datează din 2015, este al treilea în cazul unui subcontractant NSA în patru ani. Se pare că respectivul incident a determinat Washingtonul să interzică agenţiilor federale americane să utilizeze software-ul companiei ruse Kaspersky Lab, specializată în securitatea calculatoarelor.

La 13 septembrie, Ministerul Securităţii Interne a ordonat tuturor funcţionarilor federali să dezinstaleze software-ul antivirus Kaspersky Lab în termen de 90 de zile.

"Ministerul este preocupat de legăturile pe care anumiţi responsabili Kaspersky le au cu serviciile de informaţii şi cu alte agenţii guvernamentale ruseşti", a declarat Elaine Duke, ministrul securităţii interne interimar, într-un comunicat.


Subcontractantul a adus acasă dosare confidenţiale ale NSA şi le-a transferat pe calculatorul său personal, pe care era instalat un antivirus Kaspersky. Hackerii ar fi identificat aceste documente cu ajutorul antivirusului respectiv.

Tot potrivit publicaţiei citate, subcontractantul nu avea intenţia deliberată să dezvăluie aceste informaţii, dar el a încălcat probabil legea aducând acasă aceste documente catalogate drept "secret de apărare".

Societatea rusă Kaspersky a reacţionat într-un comunicat şi a semnalat că nu există nicio probă a unei eventuale complicităţi cu serviciile de informaţii ruse.

Fondatorul său Eugene Kaspersky a recunoscut că "una sau două persoane" care lucrau pentru guvernul rus ar fi putut fi infiltrate în compania sa, dar a negat cu vehemenţă că ar lucra pentru Kremlin.

"Pentru toţi experţii noştri, a abuza de încrederea utilizatorilor noştri pentru a ajuta un guvern şi a practica spionajul ar fi contrariul eticii noastre", a spus el.
Circa 85% din vânzările Kaspersky Lab provin din export. Programul său este utilizat de milioane de persoane în lumea întreagă.

Sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: