Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Simone Tempestini participă la Raliul Spaniei în weekend

 

simonetempestini672x372146328958-1475990869Juniorul echipei Napoca Rally Academy va fi singurul român care participă la această etapă de Campionat Mondial. Simone Tempestini revine pe probele speciale din Campionatul Mondial de Raliuri odată cu RallyRACC Catalunya, singura rundă ce se desfășoară pe o sufrafață mixtă, asfalt și macadam. Românul continuă programul mondial alături de un automobil Citroen DS3 R5.

Simone Tempestini se află înaintea unui weekend important, în care își dorește să facă o figură cât mai frumoasă pe probele speciale din Spania. În același timp, există o urmă de regret pentru faptul că suprapunerea calendarelor competiționale nu i-a permis să participe și la ultima etapă din campionatul de raliuri al României, ce se va desfășura la Sibiu.

În Spania, Simone va face pereche cu navigatorul italian Giovanni Bernacchini, alături de care a desfășurat toată campania 2017 din WRC. Cei doi vin după mai multe runde în care au fost nevoiți să coabiteze cu nazurile mașinii de curse, dar speră să reușească să treacă peste neajunsuri și să-și dovedească talentul pe probele alergate în proximitatea Barcelonei.

Raliul în sine va fi unul extrem de solicitant, cu o zi pe macadam, urmat de alte două pe asfalt. Așadar, piloții vor fi nevoiți să se adapteze cât mai repede de la un stil de pilotaj la altul. Simone s-a pregătit în acest sens printr-o serie de teste pe macadam, dar și prin ultima etapă oficială la care a luat startul, Rally di Roma Capitale (asfalt), în Campionatul European de Raliuri (ERC), unde a avut un parcurs lăudabil.

Pentru stagiunea 2017, Simone Tempestini mai are programat și Wales Rally GB, penultima rundă din calendar. Împreună cu Raliul Spaniei, acestea vor folosi ca o foarte bună bază de pregătire pentru anul viitor, când așteptările concurentului din Cluj-Napoca vor fi mai mari.

RallyRACC Catalunya – Rally de Espana este cea de-a 11-a etapă din calendarul 2017 al WRC (Campionatul Mondial de Raliuri) și se va desfășura în perioada 5 - 8 octombrie. Nu mai puțin de 19 probe speciale vor însuma un total de 312,02 km, în timp ce lungimea raliului este de 1.297,62 km. Raliul Spaniei a avut loc pentru prima dată în 1957, iar din 1991 a fost inclus în calendarul WRC. Din 2010 se desfășoară pe o suprafață mixtă, asfalt și macadam. Parcul service va fi localizat în stațiunea Salou, în sudul Barcelonei.

Mai multe detalii despre evoluția echipajului NRA format din Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini în Spania puteți obține urmărind pagina de Facebook a echipei Napoca Rally Academy.