Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Declaraţia Companiei Yahoo! : "În 2013, atacul cibernetic a afectat toate cele trei miliarde de conturi de utilizatori!"

yahooCompania Yahoo! a transmis că atacul cibernetic căruia i-a fost victimă în urmă cu 4 ani a afectat toate cele trei miliarde de conturi de utilizatori, și nu doar un miliard, cum s-a anunțat inițial.

"Yahoo trimite notificări prin email celorlalte conturi de utilizatori afectate", se arată într-un comunicat al grupului, aflat acum în proprietatea operatorului telecom american Verizon.

În comunicat se precizează faptul că hackerii nu au furat nici parole, nici date bancare şi nici informaţii legate de mijloace de plată la are au recurs proprietarii de conturi.

După anchetele desfăşurate de experţii independenţi după integrarea Yahoo! În Verizon s-a descoperit că amploarea atacului cibernetic a fost mult mai importantă decât ce fusese dezvăluit până aici, indică Yahoo, redenumit Oath.

"Compania continuă să lucreze strâns cu forţele de ordine", continuă sursa citată, asigurând de luarea "tuturor măsurilor necesare" pentru garantarea securităţii utilizatorilor.

Yahoo! a precizat pe 14 decembrie 2016 că a fost victima unui gigantic act de piraterie, în august 2013. Acest atac cibernetic a afectat iniţial un miliard de conturi de utilizatori, ceea ce-l făcea cel mai important din istorie.

La acel moment, grupul asigura că actul de piraterie nu a implicat numere de carduri bancare sau de securitate socială, dar s-a găsit sub focul criticilor pentru că aceste dezvăluiri au survenit unui atac precedent care a afectat 500 de milioane de conturi.

Sursa: capital.ro