Ma09272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home

Articole

5 Octombrie 2017: Judeţele în care, elevii şi profesorii au zi liberă!

scoalaElevii și profesorii școlilor din București și județele Giurgiu și Brăila sunt liberi joi, de Ziua Internațională a Educației.

În celelalte județe, profesorii organizează activități de tipul ”Școala altfel”. Ministerul Educației explică de ce au apărut diferențele între unitățile de învățământ în ce privește ziua de 5 octombrie.”În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă unic (valabil în anul 2017 la nivel de sector de activitate – învăţământ preuniversitar), încheiat între  Ministerul Educației Naționale și federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ, părțile (semnatare) convin să sărbătorească pe 5 Iunie- Ziua Învățătorului și pe 5 Octombrie -Ziua Internațională a Educației, organizând împreună, în timpul programului de lucru, manifestări specifice dedicate acestor evenimente”.

De asemenea se stipulează că „în perioada desfășurării acestor activități specifice nu se vor presta activitățile prevăzute în fișa postului a fiecărui salariat din învățământ”, potrivit Ministerului Educației.

Ordinul privind structura anului școlar 2017-2018 stabilește că ”unitățile de învățământ vor marca prin activități specifice ziua de 5 octombrie  – Ziua Internațională a Educației și ziua de 5 iunie – Ziua învățătorului”.

Potrivit Ministerului Educației, în județele Giurgiu și Brăila, dar și în București, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor școlare, în cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 octombrie a fost declarată nelucrătoare.

În acest an, românii au avut mai multe zile libere de la stat.

Sursa: libertatea.ro

Stiri mai vechi: