Lun08152022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Beijing 2017: Simona Halep joacă în optimi cu Maria Sharapova!

Simona-Magdalena1Simona Halep (26 de ani, locul 2 WTA) s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Beijing, după ce Magdalena Rybarikova (28 de ani, locul 28 WTA) a abandonat la scorul de 6-1, 2-1 pentru reprezentanta noastră.

Pentru româncă urmează o misiune “imposibilă”.
Simona Halep – Maria Șarapova


În turul 2 al turneului de la Beijing, Monica Niculescu (30 de ani, 65 WTA) va juca, miercuri, de la ora 09.30, cu sportiva chineză Shuai Peng (31 de ani, 25 WTA).Simona Halep a vorbit despre înfruntarea cu Maria Șarapova din ”optimile” turneului de la Beijing. ”Acum e o nouă zi şi vom vedea.

Poate voi câştiga. Chiar vreau să o fac, aşa că voi da totul. Trebuia să servesc mai bine ca să câştig meciul de la US Open. Am jucat destul de bine, dar ea a jucat extraordinar. Fizic trebuie să fiu mai bună, să servesc mai bine, să mă mişc mai bine şi să stau acolo, să nu mă gândesc decât la joc!”, a declarat Simona Halep.

Viitoarea adversară a Simonei Halep va fi Maria Sharapova (30 de ani, locul 104 WTA), care a câștigat toate cele șapte întâlniri anterioare, indiferent de suprafața de joc, de faza competiției, de locurile ocupate în topul mondial, de cotele bookmakerilor și de părerile specialiștilor.

Ultima dată pe 28 august, în primul tur la US Open (6-4, 4-6, 6-3).400 de victorii a obținut Simona Halep în circuitul WTAPrin urmare, cât de mari sunt șansele reprezentantei noaste de a rupe “blestemul” duelurilor cu rusoaica? Pe hârtie par mici. În ciuda celor două victorii obținute la Beijing (cu Alison Riske și cu Magdalena Rybarikova), primele “legate” după mai bine de o lună și jumătate, jocul lui Halep este sub nivelul maxim demonstrat anul acesta în luna mai, când a triumfat la Madrid și a prins finale la Roma și la Roland Garros.
Halep a jucat ca Sharapova cu Rybarikova

E drept, Simona a făcut ce-a vrut contra Magdalenei Rybarikova, dar stilul de joc al slovacei, o adversară mult inferioară ca forță, i-a venit mănușă. În plus, e foarte posibil ca evoluția numărului 28 WTA să fi fost serios afectată de o problemă medicală care, în cele din urmă, i-a și cauzat abandonul.

Rezumând partida din turul 2, putem spune că Halep a fost un fel de Sharapova, vizibil mai puternică, mereu în ofensivă, cedând rareori inițiativa, iar Rybarikova a semănat cu Halep din meciurile contra rusoaicei: condamnată la o “veșnică” defensivă, neinspirată și parcă timorată de forța adversarei.


În aceste condiții, fanilor Simonei le rămân puține motive de optimism, chiar dacă Maria a dat semne de slăbiciune, tot ieri, contra Ekaterinei Makarova (6-4, 4-6, 6-1). Dorința de revanșă a lui Halep, tot mai mare după fiecare înfrângere, și speranța că orice serie are un sfârșit sunt cele două (și poate singurele) amănunte de care se pot agăța.

Sursa: libertatea.ro