Lun08082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Festival Subotica: „Strada cu îngeri” a cucerit publicul!

strada-ingeriTeatrul de Păpuși ,,Puck”, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, a participat la finele lunii septembrie la cea de-a 24-a ediție a  Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii de la Subotica – Serbia, unde a încântat publicul prezent cu Spectacolul ,,Strada cu îngeri”, o piesă în scenariul și regia lui Decebal Marin.

Viziunea regizorală a lui Decebal Marin și interpretarea de excepție a actorilor i-au  impresionat pe reprezentanții teatrelor invitate la festivalul din Serbia, astfel că spectacolul a fost invitat la prestigioase alte manifestări din orașe ca Zagreb, Belgrad sau Teheran.


Mai mult decât atât, spectacolul ,,Strada cu îngeri” s-a întors acasă cu două premii extrem de importante: Premiul pentru cele mai frumoase păpuși, realizate de către Decebal Marin și Ion Bătăiosu și Premiul pentru calitatea mânuirii păpușilor, acordat celor patru actori care alcătuiesc distribuția spectacolului: Andreea Bolovan, Ștefan Craiu, Robert Gutunoiu și Andra Ștefan.


„Felicit întreaga echipă a Teatrului de Păpuși pentru această reușită, o nouă  recunoaștere internațională a talentului și a dăruirii de care dau dovadă în nobila strădanie prin care fac viața mult mai frumoasă pentru generații întregi de copii clujeni și nu numai” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.
Juriul a fost alcătuit din oameni având o experiență bogată în domeniul artelor spectacolului: Boris Goldovsky (Rusia), Jarosław Antoniuk (Polonia), Lyudmilla Hense (Kazakhstan), Zoran Đerić (Serbia) și Zoran Maksimović (Serbia).


De asemenea, expoziția Teatrului de Păpuși „Puck” – „PUCK International Festival of Puppet and Marionette Theatres, a visual documentation” – al cărei vernisaj a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii de la Subotica, în 24 septembrie 2017, a constituit ocazia ideală de a aduce în atenția publicului internațional activitatea artistică atât de bogată a instituției clujene.