Joi12012022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

30 Septembrie: Teatrul „Puck”!

teatru-papusiTeatrul de Păpuși ,,Puck”, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, invită publicul interesat să ia parte, în acest sfârșit de săptămână, la două reprezentații speciale.


Astfel, sâmbătă, 30 septembrie 2017, de la ora 11.00, Secția maghiară a instituției va prezenta, în premieră, spectacolul „Sziklahitű Szent László”/„Ladislau, regele cel strașnic în credință”, în regia, scenariul și scenografia lui Szentirmai László.


Spectacolul are la bază asa numita tehnică ,,Paper Theatre”, în care povestea este ilustrată printr-un joc de umbre și siluete și redă legenda Sfântului Ladislau, primul rege al Ungariei. De asemenea, partea vizuală se inspiră din vechile codexuri.


Muzica este semnată de Kötő Áron, Kocsis Tűnde este asistent regie, iar interpretarea la violină îi aparține lui Vincze Dalos Csilla. Sounddesign: Venczel Péter. În distribuție: Balogh Dorottya, Giriti Réka, László Réka, Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Rekita Rozália, Domokos Szabolcs, György László,Okos Attila Akos și Urmánczi Jenő. Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.


Totodată, duminică, 1 octombrie 2017, de la orele 11.00 și 12.30, sunt programate reprezentații ale spectacolului „Capra cu trei iezi", după Ion Creangă.
Poveste îndrăgită de generaţii întregi de spectatori, aceasta respectă convenţia clasică a păpuşilor la paravan, în care copiii regăsesc detaliile poveştii consacrate. Punerea în scenă a poveştii face apel, fără menajamente, la sentimente reale, la situaţii de viaţă, la tipuri de caractere, formând astfel un bagaj emoţional şi raţional cu care copilul rămâne după plecarea din sala de spectacol.


Scenariul și regia sunt semnate de Doina Dejica, iar scenografia de Epaminonda Tiotiu. Din distribuție fac parte Frunzina Anghel, Ionuț Constantinescu, Iulia Dinescu, Ramona Atănăsoaie și Adina Ungur. Vârsta minimă recomandată este de patru ani.


În cursul săptămânii viitoare, respectiv în 4 și 5 octombrie, spectacolele „Puck és a többiek”/„Puck și ceilalți” și „Mimorózart” se vor juca la Liceul Teoretic „Brassai Sámuel” din Cluj-Napoca.