Ma08092022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Theresa May: Confruntarea Europei cu principala ameninţare, Rusia!

macron-putin-merkelEuropa se confruntă cu intensificarea unor ameninţări precum terorismul, infracţionalitata cibernetică, imigraţia şi "agresiunea rusă", afirmă premierul britanic Theresa May într-un comunicat emis cu ocazia summitului UE privind tehnologiile digitale, care are loc astăzi în Estonia.

"De la terorism la infracţionalitate cibernetică, migraţie ilegală şi agresiunea rusă, ameninţările pe care noi, europenii, le înfruntăm au crescut în complexitate şi dimensiune. Acum, mai mult decât oricând, este în interesul tuturor să le confruntăm împreună".

"Cu cel mai mare buget al apărării din Europa, o reţea diplomatică extinsă, servicii de impunere a legii, informaţii şi securitate de top, şi poziţia noastră în inima NATO, rolul Marii Britanii în apărarea Europei nu a fost niciodată mai vital", a adăugat May.

Premierul a mai precizat că Londra va continua să fie un participant activ la activităţile NATO şi după ieşirea din Uniunea Europeană.


Theresa May, alături de preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul eston Juri Ratas, urmează să viziteze baza NATO de la Tapa, Estonia, unde se află 800 de militari britanici, dar şi trupe franceze, estone şi daneze.

Şefa Guvernului de la Londra a mai adăugat că Marea Britanie îşi doreşte să dezvolte "un parteneriat de securitate nou, îndrăzneţ, cu UE" după Brexit.

Sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: